Izvor: Pobjeda

Vojinović: Nerealno da se nastavnicima povećaju plate za 45 odsto

Ministar prosvjete u tehničkom mandatu Miomir Vojinović izjavio je večeras da je zahtjev da se prosvjetnim radnicima povećaju plate 45 odsto nerealan. Da li može da se ide sa tim povećanjem etapno, rekao je on, o tome treba razgovarati.
Vojinović: Nerealno da se nastavnicima povećaju plate za 45 odsto

Miomir Vojinović

Vojinović je gostujući u Otvorenom studiju na TV Volim Podgoricu kazao da će ući u pregovore sa ministrom finansija u tehničkom mandatu Aleksandrom Damjanovićem o realnim mogućnostima. Na pitanje novinarke koje su onda to realne mogućnosti, ministar je odgovorio da ne želi u ovom trenutku da govori o ciframa.

Profesorica Olivera Leković iz Prosvjetne zajednice Crne Gore prokomentarisala je da je zatečena ministrovom izjavom da nije realno da se poveća njihova plata za 45 odsto.

Vojinović je onda kazao da će se zalagati za svaki stav koji izađe iz procesa dogovaranja oko povećanja njihovih zarada.

Leković je rekla da je minimum da im se plata poveća 45 odsto, da bi 65 odsto bilo pravedno.

“Medicinski tehničari, nemedicinsko osoblje imaju veće plate od profesora koji ih obrazuju. To ne smijemo dozvoliti”,– rekla je ona.

Vojinović je kazao da je saglasan sa njom, ali da moraju da budu realni, da li može budžet to da omogući.

“Ja ću biti najsrečniji ako odem sa ove pozicije a plate vam budu povećane 65 odsto, da je to učinjeno za vrijeme mog mandata. Ja ću biti najsrećniji čovjek”, kazao je Vojinović.

Kako smo pisali krajem prošle sedmice, nastavnici su Sindikatu prosvjete poručili da su nezadovoljni što se odugovlači sa zahtjevom da im se povećaju plate. Tražili su od te organizacije akciju – da se organizuju protesti, štrajk, blokade saobraćajnica…

Predsjednik Sindikata prosvjete mr Radomir Božović rekao je tada Pobjedi da su sve više nezadovoljni, sve više nervozni, jer se pitanje povećanja njihovih plata odugovlači. Sindikat je nedavno poslao Ministarstvu prosvjete nacrt izmijenjenog Granskog kolektivnog ugovora u kom se traži da im se plata poveća za 45 odsto.

“Ako se bude odugovlačio sastanak zauzećemo određeni stav. Toliko je nezadovoljnih. Puni smo negativne energije”, rekao je tada Božović.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

1 komentara


piperka

Dakle u budžetu ima milion za vjerske škole a za nabavku nafte za grijanje rebalans budžeta. Vojinovići za ovaj milion se moglo kupiti 500.000 litara nafte da se djeca griju dok ne rebalansirate! Muljate Vojinoviću, mator ste čovjek, ne treba vam to.

Odgovori

POVEZANI ČLANCI

Skandalozne odluke Mitrovićevog ministarstva: Ne znamo kakav vazduh udišemo ni kakvu vodu pijemo

Konjević: Vlada Krivokapića nije poništila zaključak iz 2019. kojim je Sinjajevina određena kao vojni poligon, utisak da je Injac davala otkaze iz političkih razloga

VOJINOVIĆ: Sređuje se stanje, razriješili smo nekoliko v.d. direktora škola

VOJINOVIĆ ZA STANDARD: Očekuju nas veliki troškovi zbog tužbi direktora, religijski uticaj ne smije biti prisutan u školama

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

UTAJA POREZA: Krivična prijava za 24 osobe, među njima i bivši fubaler Željko Janović

Radonjić: Zbog sumnje za špijunažu pretreseni stanovi i uhapšene dvije osobe, ANB dostavila obavještenje tužilaštvu

Uspon ekstremne desnice opasnost za EVROPU, ĐENERO ZA STANDARD: Nije slučajno da se poraz evropskih vrijednosti dogodio u Italiji, Putin dobio novog saveznika u EU

Katnić: Veza Abazovića i škaljaraca postala je jasna tek nakon objava M portala