Vrata Sigurne ženske kuće otvorena za žene koje trpe nasilje: Do danas za podršku i pomoć nam se obratilo 595 žena

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama Sigurne ženeske kuće podsjećaju da su njihova vrata otvorena za sve žene koje trpe bilo koji oblik nasilja.
Vrata Sigurne ženske kuće otvorena za žene koje trpe nasilje: Do danas za podršku i pomoć nam se obratilo 595 žena

Od početka 2021. godine do danas za podršku i pomoć nam se obratilo 595 žena, dok je u skloništu bilo smješteno 69 osoba, od čega je 29 žena i 40oro djece. Kako i ranije, tako i sada, svjesne smo da i dalje nepovoljna epidemiološka situacija otežava ženama pristup uslugama pomoći i samim tim ih sprečava da napuste nasilnu zajednicu. Naša organizacija ulaže velike napore kako bi usluge koje pružamo bile dostupne svim ženama u Crnoj Gori i u doba pandemije. S tim u vezi, usluge pravne i psihološke pomoći i podrške su dostupne online. Odnosno, pored SOS linije (069/013-321) koja je dostupna 24/7, nudimo ženama mogućnost da se sa nama povežu putem video poziva i na taj način dobiju potrebnu podršku – poručuju iz Sigurne ženeke kuće.

Ističu da su tu da pomognu i da daju precizna uputstva oko korišćenja metoda komunikacije koje mogu koristiti za video kontakt.

Na ovaj način smo u mogućnosti da uspostavimo kontakt sa ženama iz cijele Crne Gore i pružimo im podršku na bezbjedan način, ali i bez troška dolaska u našu kancelariju. Ohrabrujemo sve žene i djevojke u Crnoj Gori da nam se obrate za pomoć i podršku koja im je sada dostupna i putem online platformi – poručuju oni.

Ovaj vid pružanja pomoći sprovodimo u okviru projekta – ,,Jači servisi – snažnija podrška’’ koji finansira Evropska Unija, kroz projekat ,,Zaustavljanje nasilja nad ženama na Zapadnom Balkanu i u Turskoj: Primjena zakona, mijenjanje stavova’’, koje sprovode Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori i Agencija Ujedinjenih nacija za osnaživanje žena i rodnu ravnopravnost (UN WOMEN).

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Za konsultantske usluge za 30 dana izdvojeno više od 2,5 miliona eura

VOLI ME BRZO, ŽURIM…

Crnogorski ženski lobi: Jedna milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama

Svaka peta žena u Crnoj Gori bila je žrtva nasilja u proteklih 12 mjeseci

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Smrt žene oligarha: Irina htjela da raskrinka Kremlj, pa nađena mrtva

HOTEL RADISSON BLU 5* POSTAĆE SIMBOL MODERNOG BARA

Knežević: Saznaću je li istina da su ministri predlagali da se Patrijarh i Mitropolit maskiraju u medicinsko osoblje

(FOTO) Počeo protest FCJK na Cetinju: ”Izdajemo knjige a ne državu”