Vuković sa Hovakimianom: Jačati saradnju između Podgorice i Jerevana

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, sastao se sa ambasadorom Republike Jermenije u Crnoj Gori Nj.E. Ašotom Hovakimianom.
Vuković sa Hovakimianom: Jačati saradnju između Podgorice i Jerevana

Foto: Glavni grad

Vuković je, kako je saopšteno iz Glavnog grada, zahvalio ambasadoru na posjeti i još jednom iskazao zadovoljstvo zbog obostranih težnji ka produbljivanju saradnje između dva grada i dvije države, podsjećajući da je nedavno u okviru državne delegacije boravio u zvaničnoj posjeti Jerevanu.

Ambasador Hovakimian je zahvalio na prijemu i istakao da nastaviti da se zalaže za otvorenu i srdačnu saradnju po pitanju različitih oblasti.

“Sagovornici su, između ostalog, razgovarali o Centru za kreativne tehnologije (TUMO) koji je u Jermeniji otvoren 2011. godine, kasnije i u drugim zemljama i iskazali uvjerenje da se može raditi i na stvaranju pretpostavki za otvaranje jednog takvog centra i u Podgorici. Osvrnuli su se i na podatak da je “Gorski vijenac” 1847.godine štampan u jermenskom manastiru u Beču, što afirmiše crnogorsko-jermenske kulturne i istorijske veze, te da je u planu organizovanje progodne manifestacije kojom će biti obilježeno 175 godina od štampanja prvog izdanja Njegoševog “Gorskog vijenca””, navodi se u saopštenju.

Foto: Glavni grad
Foto: Glavni grad

Na sastanku je zaključeno da su ovi i slični susreti dobar put ka ponovnom uspostavljanju saradnje sa Jerevanom, te da će još jedan doprinos razvoju odnosa na tom nivou biti i događaj regionalnog karaktera koji Glavni grad organizuje u septembru ove godine, a poziv je upućen i gradonačelniku Jerevana.

Sastanku su prisustvovali i šefica Službe za međunarodnu saradnju Ljiljana Śćepanović i savjetnik za međunarodnu saradnju Davorin Đurović.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

RAT IZ MINUTA U MINUT: Ukrajinci tvrde da su spriječili ubistvo Zelenskog, prihvaćen zahtjev za članstvo Ukrajine u EU

RAT IZ MINUTA U MINUT: Rusi osvojili Herson?!; Sjutra pregovori, tema prekid vatre

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Nakon sedam godina uzurpacije Carević hoće da otkupi Krimovicu za 1,93 eura po kvadratu

Krivokapić: Možemo ići na izbore u oktobru, odluka o TU nije u skladu sa sporazumom o 43. Vladi

Na zvaničnim ceremonijama i “lažni crnogorski princ”

Adžić traži odgovore za propuste policije koji su doveli do incidenata na Dan državnosti