Zapošljavanje u AD Marina Bar: Direktor Stojović i predsjednik barskog SNP-a protivpravno “častio” svog partijskog kolegu radnim mjestom

Direktor AD Marina Bar i predsjednik barskog SNP-a Željko Stojović radno je u toj kompaniji angažovao svog partijskog kolegu i potpredsjednika te partije u Baru Rajka Ljubenka, nakon što je sa pozicije savjetnika direktora za razvoj, bezbjednost i ISPS Code, smijenio Voja Bojovića, doktora pravnih nauka iz oblasti međunarodnog pomorskog prava.
Zapošljavanje u AD Marina Bar: Direktor Stojović i predsjednik barskog SNP-a protivpravno “častio” svog partijskog kolegu radnim mjestom

Željko Stojović, Foto: Bar info

Stojović koji je bio nosilac liste SNP-a na izborima u Baru i koji je predsjednik opštinskog odbora partije u tom gradu, osim Ljubenka masovno zapošljava kadrove iz Socijalističke narodne partije iako nemaju nikakvo formalno obrazovanje kojim bi pokrivali pozicije na koje su zapošljeni.

Doktor nauka Bojović je samo jedna u nizu “žrtava” odnosa direktor Stojovića koji je na njegovo radno mjesto, a sve pravdajući se smanjenem troškova doveo ni manje ni više nego svog partijskog zamjenika bez adekvatnog obrazovanja za funkciju koju treba da pokriva.

Rajko Ljubenko novozaposleni u AD Marina Bar je završio fakultet za opštenarodnu odbranu koji ne postoji više od 30 godine i vezivao se svojevremeno za bivšu SFRJ, i nema nikave veze sa pomorstvom.

Ovim zaposlenjem kako stoji krivičnoj prijavi koju je podnio oštećeni Vojo Bojović, direktor Stojović je svjesno prekoračio granice ovlašćenja, nanio štetu i tešku povredu prava iz radnog odnosa oštećenog i ujedno pribavio korist Ljubenko Rajku, kog je zaposlio na mjestu savjetnika direktora za razvoj, bezbjednost i ISPS Code, a bez ikakvih zakonskih uslova i potrebe za angažovanjem i poslovanjem ovog privrednog društva.

Iako je direktor AD Marina Bar Stojović bio svjestan da ovim činom vrši krivično djelo imajući u vidu da je u toku parnični potupak koji se vodi protiv njega u Osnovnom sudu u Baru poslovne oznake P.br. 840/21, on je nastavio sa procesom zapošljavanja.

Postupak koji je oštećeni Bojović pokrenuo protiv njega odnosi se na povredu prava iz radnog odnosa, jer ga je direktor Stojović nezakonito i protivpravno u cilju diskriminacije i mobinga premjestio na niže radno mjesto i po zvanju i po zaradi, i na njegovo mjesto doveo osobu koja nema validne reference za savjetničko mjeto, osim izgleda onih najvažnijih partijske knjižice.

No, to je neka nova postavgustovska crnogorska stvarnost u kojoj diplome i zvanja nisu važni već samo partijska pripadnost, i baš kao što se ovih dana u Nikšiću uz dokaz o radnom iskustvu prilažu radne knjižice, kod Stojovića najvrijednija ostaje ona partijska.

×

PROČITAJTE I...

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

1 komentara


Pero

DPS je bio mačji kasalj za ove sto su sada na vlast

Odgovori

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Pogledajte kadrovska rješenja Vlade sa 68. sjednice

Bezdimne alternative jesu bolja opcija od nastavka pušenja a znate li koje su ra...

Bez izvinjenja za targetiranje, lista kraća za 54 organizacije

AD “Održavanje željezničkih voznih sredstava” za Standard: Spajanje ...