ZBOG ČEGA MINISTARKA NIJE NA BIJENALU? Bratić obmanula javnost da su odustali zbog troškova, u Veneciju poslala saradnike iz MPNKS

Iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta saopšteno je da ministarka Vesna Bratić i njena delegacija neće posjetiti crnogorski paviljon na Bijenalu umjetnosti u Veneciji, i to zbog visokih troškova. Međutim, ispostavilo se da to nije pravi razlog ministarke Bratić, jer je, kako se može vidjeti na fotografijama koje su objavljene, njih troje iz ovog resora otputovalo u Veneciju.
ZBOG ČEGA MINISTARKA NIJE NA BIJENALU? Bratić obmanula javnost da su odustali zbog troškova, u Veneciju poslala saradnike iz MPNKS

”Resorna ministarka je odlučila da ona i još troje saradnika ne krenu na put, s obzirom na visoke troškove. Osim avionskih karata, najniža cijena noćenja u Veneciji je oko 1.000 eura po osobi, pa je procijenjeno da bi to bilo preskupo”, rečeno je Vijestima iz kabineta ministarke Bratić.

Međutim, kako se vidi na fotografiji koju je objavio vicepremijer Dritan Abazović među prisutnima na Bijenalu su direktor Direktorata za podsticanje i razvoj kulturno-umjetničkog stvaralaštva Andrija Radulović, koordinatorka za resor kulture Dobrila Vlahović i direktor Direktorata za kapitalne investicije u kulturi i kreativne industrije Igor Rakčević. Dakle, nije tačno da je Bratić odustala jer je skupo, budući da su saradnici tamo o trošku MPNKS.

Treba napomenuti, da njihov boravak nije sporan, već činjenica da je ministarka Bratić saopštila lažne razloge kako bi opravdala svoje odsustvo.

Stoje slijeva na desno: Andrija Radulović, Dobrila Vlahović i Igor Rakčević

Na društvenim mrežama spekuliše se da nije željela da prisustvuje zbog jednog od učesnika na Bijenalu, dok neki navode da su zapravo umjetnici ti koji je nijesu željeli tamo.

Dritan Abazović – Twitter

Pokrovitelj učešća Crne Gore na 59. Venecijanskom bijenalu je Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta Crne Gore, u organizaciji i produkciji Centra savremene umjetnosti, uz partnerstvo sa AirMontenegrom i Aerodromima Crne Gore.

Svečano otvaranje paviljona Crne Gore na 59. Venecijanskom bijenalu održano je prije dva dana.

Koncept crnogorskog paviljona osmislila je kustoskinja Natalija Vujošević koju je imenovalo MPNKS.

Crnu Goru predstavljaju umjetnici i umjetnice: Dante Buu (Semir Mustafa)Darko Vučković, Ivan ŠukovićLidija DelićJelena Tomašević, a dio postavke čine i radovi iz kolekcije umjetnosti Pokreta nesvrstanih Zuzane HalupoveRenea Portokarera, nepoznatog autora iz Iraka, kao i video zapis o skulpturi umjetnika Bernarda Matemere.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

2 komentara


piperka

Što se bavite ludačom, šaljite je na liječenje.

Odgovori
cikoticka

prost bio ko te rodio, rece pravo po Bozoj pravdi, treba ludacu “lijeciti” ali u sumsku kod dode ronhilla, odje sa nase muke Ne, NO, nikad

Odgovori

POVEZANI ČLANCI

RETROSPEKTIVA – Dvije godine koronavirusa u Crnoj Gori: Apokaliptične scene, karantini, pa vakcina

Za Bijenale u Veneciji Vlada izdvaja 60.000 eura

VUJOŠEVIĆ SA OTVARANJA PAVILJONA U VENECIJI: Veći svijet zakopan u ruševinama koje za sobom ostavlja sociopatska neoliberalna i neokolonijalna stihija

Paviljon Crne Gore na Venecijanskom bijenalu od 21. aprila

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Pet ključnih stvari koje bi mogle odrediti dalji tok rata na istoku Ukrajine

PEN centar pisao Đukanoviću, Abazoviću i Vlaović: Ideolozi velikosrpstva pokušavaju izvršiti smrtnu presudu nad crnogorskom nacijom!

Aerodromi Crne Gore dobitnici zahvalnice za pomoć crnogorskoj dijaspori u Njujorku

VUČINIĆ: Preduzećima potrebni menadžeri, a ne pojedinci koje delegiraju političari