Izvor: Pobjeda

Zeković: Da li su nadležni kontaktirali Kneževića povodom kontakta sa Pozdnjakovim

Građanski aktivista Aleksandar Saša Zeković pitao je Osnovno i Više državno tužilaštvo u Podgorici da li su kontaktirali predsjednika Odbora za odbranu i bezbjednost Skupštine Crne Gore Milan Knežević, koji je javno objavio da je ostvario kontakt sa Vladislavom Podznjakovim, ruskim ekstremistom i liderom zabranjene organizacije ''Muška država''.
Zeković: Da li su nadležni kontaktirali Kneževića povodom kontakta sa Pozdnjakovim

Aleksandar Zeković

” Interesujem se da li su nadležni organi kontaktirali uvaženog gospodina Kneževića kako bi možda pojasnio na koji je način stupio u kontakt sa navedenom osobom i da li može pomoći komunikaciju državnih organa sa njim ili im ustupiti kontakte Vladislava Pozdnjakova”, naveo je Zeković u upitu Osnovnom i Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Zeković je 15. marta, dan pošto je Jutarnji objavio tekst da je Pozdnjakov u Crnoj Gori, podnio prijavu policiji i tužilaštvu da istraže njegovo djelovanje, dopunu prijave im je dostavio 18. marta, a iz Tužilaštva mu 21. marta odgovorili da nema elemenata za gonjenje Pozdnjakova, te da je Crnu Goru napuštio 4. februara.

Istog dana, uveče, Pozdnjakov je uputio prijeteće poruke Zekoviću optužujući ga da je on odgovoran za mejl upućen Vukšiću i tvrdeći da on ne stoji iza tog mejla, nakon čega su organizovani protesti podrške Zekoviću ispred Ministarstva unutrašnjih poslova.

U petak ujutro je na mejl adrese više institucija stigao prijeteći mejl grupe “Muška država”, da će “dići sve škole u vazduh” ako se ne ispune njihovi zahtjevi: Promjena vlasti u Crnoj Gori i promjena rukovodstva Agencije za nacionalnu bezbjednost. Tog dana je nekoliko škola u Crnoj Gori i evakuisano. Nadležni su nakon provjere utvrdili da se radi o lažnim dojavama.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

ZEKOVIĆ ZA STANDARD: Nadam se da neću biti kolateralna šteta podmuklog upravljanja Crnom Gorom

Ekstremni desničar iz Rusije “skrasio” se u Podgorici

Frizer nije siguran kad je Pozdnjakov posljednji put bio u njegovom salonu

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

PRIORITETI EPCG: Zaposlili preko 300 radnika, a ugradili samo jedan panel nakon osam mjeseci

Policija traga za 16-godišnjom Mojkovčankom: Nestala prije tri dana

U Podgorici najtoplija noć u posljednjih 73 godine

STANDARD SAZNAJE: Bivši đakon SPC preko tri sata davao iskaz beogradskom tužiocu o zataškavanju pedofilije unutar SPC