Zeković: Vlada i Klinički centar da razjasne akciju ”Za krov Psihijatrije”

Građanska inicijativa ''21. maj'' poziva Vladu i nadležne zdravstvene vlasti da se oglase povodom pokrenute humanitarne akcije ''Za krov psihijatrije'' i da tu akciju razjasne javnosti Crne Gore. Aktivista Građanske inicijative ''21.ma'' Aleksandar Saša Zeković rekao je da oglašavanje dijela radnika razumiju kao vapaj da se uredi rad Klinike za psihijatriju kako bi bila zaštićena prava zaposlenih ali i pacijenata i njihovih porodica, čija je podrška neophodna.
Zeković: Vlada i Klinički centar da razjasne akciju ”Za krov Psihijatrije”

Aleksandar Zeković

“Ipak, postavlja se pitanje da li je akcija odobrena a odluka o njoj donijeta u okviru predviđenog lanca odlučivanja. Ako jeste, zašto onda iza akcije nijesu stali i rukovodioci Klinike za psihijatriju i Kliničkog centra (KC) Crne Gore nego je potpisuju zaposleni iza kojih stoji dobra namjera. Pozivamo ministra zdravlja Dragoslava Šćekića i direktorku KC Ljiljanu Radulović da javnosti saopšte ko je donio odluku o smještaju pacijenata Klinike za psihijatriju KC Crne Gore u objekat Stare medicinske škole i ako je ta odluka stvarno donijeta zašto blagovremeno nijesu predviđena i sredstva za njenu realizaciju umnjesto što se sada traži pomoć od građana i građanki Crne Gore”, rekao je Zeković.

Kako tvrdi, nedostaju informacije o tome šta je direktorka KC Ljiljana Radulović preduzela da obezbijedi sredstva za nesmetani rad Klinike za psihijatriju, koji podrazumijeva i smještaj pacijenata, kroz komunikaciju sa ministrom zdravlja i Vladom Crne Gore.

“Zašto se javnosti jasno ne saopšti, ako je to doista tako, da Vlada i resorni ministar zdravlja nijesu adekvatno reagovali pa je direktorka Kliničkog centra prinuđena, zbog takvog odnosa vlasti, da se na posredan, manje vidljiv, način i bez političkog zamijeranja, obrati javnosti za nedostajuće pare. Postavlja se i pitanje zašto izostaje skretanje pažnje javnosti na ovaj važan problem i kroz podnošenje ostavki u menadžmentu Kliničkog centra umjesto što se stvar pokušava riješiti bez profesionalnog pristupa i objektivne odgovornosti, oslanjajući se na dokazanu humanost i empatiju crnogorske javnosti. Prilikom postavljanja kamena temeljca za zgradu buduće Klinike za mentalno zdravlje, direktorica Kliničkog centra Ljiljana Radulović, a ni bilo ko od vladinih zvaničnika, nije ni riječi rekla kako će, do izgradnje novog objekta, funkcionisati rad postojeće klinike i posebno na koji će se način izvoditi nastava na Medicinskom fakultetu kada na Klinici za psihijatriju nema ležećih pacijenata”, rekao je Zeković.

Kako kaže, civilno društvo godinama ukazuje da diskrimimaciju i zapostavljanje zapošljenih na Klinici za pshijatriju i na kršenja prava pacijenata u toj ustanovi.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

STANDARD OBJAVLJUJE ANALIZU SLUČAJA “POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA”: Katnić do detalja opisao i ukazao na kršenja zakona od strane Vijeća Apelacionog suda, niko nije reagovao

Podgorica ostala bez Klinike za psihijatriju: Donatorska akciji “za krov psihijatrije”

Pala Vlada Dritana Abazovića

KCCG: Za godinu i dva mjeseca u KCCG uloženo skoro četiri miliona eura

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Od ljeta tri kompanije će letjeti na liniji Izrael-Crna Gora

Zirojević: Početkom februara o razrješenju Marka Kovačevića

Zaplijenjen dron, nadlijetao iznad zatvora sa dva telefona

Nemile slike sa naših saobraćajnica: Vozilo popriječeno na ostrvu na Bulevaru Džordža Vašingtona!