test

Abazović sa Žugićem: Raduje sjajna situacija u bankarskom sektoru

StandardIT

20/06/2022

18:43

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović sastao se danas sa guvernerom Centralne banke Crne Gore dr Radojem Žugićem.

Prilikom sastanka guverner Žugić upoznao je premijera Abazovića sa aktuelnom situacijom u bankarskom sektoru Crne Gore i istakao zadovoljstvo zbog stabilnosti, likvidnosti i pozitivnih parametara u bankarskom sektoru koji funkcioniše na najvišem nivou. U vezi sa tim, guverner Žugić je naveo da je to proizvelo uvećanje depozita privatnih i pravnih lica u državi i da su oni najveći otkad se vrše mjerenja u Crnoj Gori, što je rezultiralo umanjenje kamatnih stopa i bolju situaciju u bankarskom sektoru nego 2019.

Guverner je premijera Abazovića upoznao sa izazovima bankarskog sektora u prethodnom periodu naročito u kontekstu primjene nove bankarske regulative, usaglašene sa najboljim standardima i praksama evropskog centralnog bankarstva.

Predsjednik Vlade Abazović izrazio je veliko zadovoljstvo zbog činjenice da bankarski sektor funkcioniše bez ikakvih problema, ističući da to najbolje govori o ukupnoj stabilizaciji ekonomskih prilika. U tom smislu, premijer Abazović je naglasio važnost pozitivnih parametara u bankarskom sektoru u kontekstu predstojeće krize izazvane agresijom Rusije na Ukrajinu i istakao nadu da će pomenuti sektor nastaviti da i ubuduće bilježi odlične rezultate.

Ostavite komentar

Komentari (0)