Adrović: Neophodan dijalog u cilju postizanja dogovora značajnog za Sindikata zaposlenih Telekoma i poslodavca

Ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović sa saradnicima, sastao se sa izvršnim direktorom Crnogorskog Telekoma Stjepanom Udovičićem, direktorom Sektora za korporativna i pravna pitanja Pavlem Đurovićem, direktoricom Sektora za ljudske resurse Slađanom Kalezić i rukovodstvom Unije poslodavaca Crne Gore. Adrović je, govoreći o štrajku zaposlenih u Telekomu, rekao da je neophodan dijalog u cilju postizanja dogovora značajnog za Sindikata zaposlenih Telekoma i poslodavca.
Adrović: Neophodan dijalog u cilju postizanja dogovora značajnog za Sindikata zaposlenih Telekoma i poslodavca

Na sastanku je, kako je saopšteno iz resora Adrovića, bilo riječi o štrajku zaposlenih u Crnogorskom Telekomu i problemima između zaposlenih i menadžmenta te kompanije.

Izvršni direktor Crnogorskog Telekoma Stjepan Udovičić kazao je da pregovori menadžmenta sa čelnicima Sindikata traju više od godinu i da uprkos namjeri da dijalogom riješe otvorena pitanja, nijesu uspjeli da postignu dogovor. On je naveo da je Crnogorski Telekom tokom vođenja pregovora u nekoliko navrata, bio predmet kontrola Uprave za inspekcijske poslove, Odsjeka za inspekciju rada, a po inicijativi Sindikata Telekoma.

Adrović je kazao da je imao priliku da se upozna sa zahtjevima zaposlenih Crnogorskog Telekoma na sastanku održanom u Ministarstvu rada i socijalnog staranja sa predstavnicima Sindikata kompanije, kao i njihovim razlozima stupanja u štrajk.

Kada je riječ o odnosu između Sindikata zaposlenih Crnogorskog Telekoma i samog poslodavca, ministar je ponovio da je neophodan dijalog u skladu sa Konvencijama Međunarodne organizacije rada u cilju postizanja dogovora značajnog za obje strane, koji bi doveo do prevazilaženja trenutne situacije, a što je u interesu građana i kompanija koje posluju na teritoriji Crne Gore.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Telekom: Najavljeni štrajk pokazuje nedostatak volje da se pregovori zasnuju na argumentima i poslovnoj logici

Telekom: Ispunjavanje nerealnih populističkih zahtjeva čelnika Sindikata ugrozilo bi radna mjesta i cijelu kompaniju

Sindikat Telekoma organizovao jednosatni štrajk upozorenja

STANDARD OBJAVLJUJE ANALIZU SLUČAJA “POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA”: Katnić do detalja opisao i ukazao na kršenja zakona od strane Vijeća Apelacionog suda, niko nije reagovao

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Zlatibor: Vozilo crnogorskih tablica udarilo u auto iz suprotnog smjera, više povrijeđenih

Lim dostigao gotovo kritičnu tačku

Vlast i dalje ćuti: Monstruozne uvrede Šešelja na račun Vuksanović Stanković

Dinkić: Program Evropa sad bio pogrešan eksperimnet