Aerodromi Crne Gore dobitnici zahvalnice za pomoć crnogorskoj dijaspori u Njujorku

Aerodromi Crne Gore saopštili su da su dobitnici zahvalnice Generalnog konzulata Crne Gore u Njujorku za humanitarni rad i pomoć dijaspori Crne Gore u Sjedinjenim Američkim Državama.
Aerodromi Crne Gore dobitnici zahvalnice za pomoć crnogorskoj dijaspori u Njujorku

Foto: Aerodromi Crne Gore

Plaketa je, kako su naveli, uručena izvršnom direktoru ACG, Goranu Jandreoskom koji je bio dio crnogorske delegacije koju je, tokom zvanične posjete sjedištu kozulata u Njujorku, predvodio vicepremijer i ministar kapitalnih investicija, Ervin Ibrahimović. Povod susreta je Dan nezavisnosti Crne Gore.

“Raduje me što dijaspora jasno iskazuje stav o značaju Aerodroma Crne Gore za njihove živote. Mi spajamo familije, na našim aerodromima se dočekuju kćeri i sinovi koji su, sticajem životnih okolnosti, sudbinu vezali za neko drugo mjesto. Zato mi imamo obavezu, između ostalih, i zbog naših iseljenika, da unapređujemo i infrastrukturu i ljudske resurse. Čast mi je što ću biti u prilici da čujem savjete Crnogorki i Crnogoraca koji su uspješni, profesionalno ostvareni i istaknuti članovi društva Sjedinjenih Američkih Država”, poručio je Jandreoski.

U crnogorskoj delegaciji su dva poslanika Skupštine Crne Gore, kao i predstavnici Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i Turističke organizacije Rožaje.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

ZAPISNIK INSPEKCIJE: Nezakoniti ugovori u MER, Milatoviću tri dana da otkloni nepravilnosti, o postupanju sa dosijeima u daljem postupku

IZVJEŠTAJ ZA 2021. GODINU: Povećan broj prijavljenih za visoku korupciju, 10.742 krivične prijave, SDT optužilo 153 lica

Raspisan javni konkurs za sufinansiranje projekata u saradnji sa dijasporom

Hodžić: Komunikacije između Uprave i Savjeta za saradnju sa dijasporom nema iz vrlo praktićnih razloga

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV “ZAPAD BANKE”: Falsifikovanom izjavom zatvorili kredit firme ,,Ofimmo“ od 1.500.000 eura

(FOTO) KARLEUŠA U MINIJATURNOJ KOMBINACIJI: “Topiš beton koliko si vrela”

Dačić: Crnogorci kroz istoriju bili na budžetu Rusije, a sada bi da sole pamet Srbiji

Omer Bajraktari novi predsjednik Opštine Ulcinj