Air Astana prezadovoljna rezultatom, moguć i lowcoster iz Kazahstana

Peter Foster izvršni direktor Air Astana je iskazao veliko zadovoljstvo kada je saradnja sa Aerodromima Crne Gore u pitanju. Kako je naveo, letovi su počeli početkom juna, a sada su stopirani, te navodi da su rezultati nadmašili njihova očekivanja, prenosi Mediabiro.
Air Astana prezadovoljna rezultatom, moguć i lowcoster iz Kazahstana

Foto: Mediabiro

“Moram reći da je saradnja sa ACG bila na zavidnom nivou. Već početkom maja smo donijeli odluku da počnemo sa letovima ka Crnoj Gori. Odluka je došla nakon prethodnog kontakta upućenog od strane ACG, koji su uložili velike napore da se ova saradnja realizuje”, kazao je on.

On je naglasio da je saradnja nadmašila njihova očekivanja, te objasnio zašto je došlo do prekida saradnje.

“Moram reći da smo mi Crnu Goru doživjeli prevashodno kao ljetnju turističku destinaciju, a prevezli  smo skoro 30.000 putnika tokom ove sezone. Letovi su bili sezonskog karaktera, a u mnogome su popularnosti ove linije doprinjele vizne olakšice”, rekao je Foster.

On je kazao da nema ništa neobično što su privremeno zaustavili letove, jer je sasvim prirodno da tokom zimskog perioda turisti preferiraju da posjećuju ljetnje turističke destinacije.

“Moram naglasiti da ostajemo čvrsto pri našoj namjeri da ponovo uvedemo naše letove, sredinom marta, a broj letova će tada biti još veći “, naglasio je Foster.

Saradnjom je zadovoljan i izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Goran Jandreoski.

“Ovo su linije koje su od veoma važnog karaktera, uzimajući u obzir da Air Astana nema puno letova ka Evropi, i naša je privilegija da imamo Kazastance tokom ljetnje turističe sezone. Postoji i najava sa
kaspijskog regiona, jednog od aerodrome iz Kazahstana, da se uspostavi linija ka Podgorici, kao treća lokacija, gdje bi loukoster koji upravlja sa Air Astane bio novi operator na Aerodromu u Podgorici”, kazao je on.

On je naglasio da su Aerodromi CG u ovom period usmjereni na projekte koje su započeli jer su, kako je naveo, morali ispoštovati određene mjere u načinu objavljivanja konkursa.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

GOVOR ĐUKANOVIĆA: Sumirao uspjehe i propuste trodecenijske vladavine – “Potrebna moderna DPS, partija za novo doba”

Izglasana nova Vlada, 41 poslanik dao podršku Krivokapiću

USKOKOVIĆ: MA je trebalo spasiti kroz dokapitalizaciju

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Kako se ZORAN ĐINĐIĆ ZALJUBIO u RUŽICU (FOTO)

Oženjeni bivši predsjednik Gruzije zaljubljen u koleginicu, žena aferu otkrila na Fejsu

Trenutak kad je pucano na Kosovu: Srećko Sofronijević ranjen (VIDEO)

JANDREOSKI NEĆE DA ODGOVORI da li Odbor direktora traži njegovu smjenu, ima li neovlašćeno na vozilu rotaciona svjetla, zašto ne imenuje pomoćnike…