test

Anđušić: Novo poskupljenje goriva pokazatelj alarmantnog ekonomskog stanja u državi

Standard

18/01/2022

12:04

Novo poskupljenje goriva, uz rapidan skok cijena osnovnih životnih namirnica, koje prati konstantan skok nezaposlenosti, realna su slika i stvarnost koja je jutros dočekala sve građanke i građane Crne Gore, ocijenio je član Izvršnog odobra Demokratske partije socijalista Mihailo Anđušić.



”Samo u prošloj godini cijena goriva je četrnaest puta mijenjana naviše. A kada uporedimo današnje cijene, sa onim koje su bile na dan kada je formirana ova Vlada, vidimo da je zabilježen skok od nevjerovatnih 28,45% pa do 31% po litru za pojedine vrste goriva. Od početka 2022. godine ovo je već drugo poskupljenje goriva, pa se pitamo šta nas tek čeka”, poručio je on.

Anđušić je kazao da je nezaustavljiv rast cijena energenata, koji direktno utiče na poskupljenje usluga i proizvoda, samo jedan od pokazatelja da je ekonomsko stanje u Crnoj Gori alarmantno i da nas shodno tome neminovno očekuju dalje teške posljedice.

”Ovakvo povećanje cijena će anulirati povećanje zarada građana. Umjesto obećanog jačanja njihovog standarda, što je i bila krilatica populističkog plana “Evropa sad”, rast cijena i inflacija, vuku Crnu Goru u bankrot”, zaključio je on.

Ostavite komentar

Komentari (1)

Gorivo

18 Jan. at 13:58

KAD JE DPS POVEĆAVAO CIJENE SVAKIH 15 DANA, NIJESI SE OGLAŠAVAO. OČIGLEDNO , TADA NAM JE BILO SVE FINO