Čađenović: Sekulić i njeni kadrovi više nikada neće upravljati CEDIS-om

Izvršni direktora Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) Vladimir Čađenović kazao je da Demokratska partija socijalista (DPS) i njena poslanica i bivša ministarka ekonomije Dragica Sekulić više nikada neće upravljati tom kompanijom u kojoj je, kako tvrdi, za vrijeme njenog mandara bilo 100 nezakonito zaposlenih.
Čađenović: Sekulić i njeni kadrovi više nikada neće upravljati CEDIS-om

On je reagovao na na navode Sekulić da su sva preduzeća, dok je bila ministarka ekomije, bila u debelom plusu, a da Čađenović i njegova, kako je rekla, neznavena družina mjesecima krčme sve čega ste se dohvate.

”Nije bilo teško odgonetnuti čijim podacima barata poslanik Duško Marković, već se očekivano i oglasila nekadašnja partijska koordintorka CEDIS-a, a da pritom nije demantovala ništa od navoda kojima smo osporili neistine koje je iznio bivši premijer. Smatram da bi gospođi Sekulić bilo mnogo promišljenije da se o zapošljavanju ne izjašnjava, jer je njen rukopis u CEDIS-u evidentan, kako u periodu prije, tako i poslije 30. avgusta. A rukopis je, očekivano, više nego sporan, sa oko 100 nezakonito zaposlenih za vrijeme njenog “koordiniranja”, dok je za sedmoro zaposlenih nadležna inspekcija već naložila raskidanje ugovora o radu”, naveo je Čađenović u reagovanju.

To su, kako je kazao, rezultati njenih, partijskih aktivnosti na temu zapošljavanja u CEDIS-u.

”Pretpostavljam da nije prijatna okolnost da u CEDIS-u više nema netransparentnih projekata i namještenih tendera, pa obmanjujete pričom o stopiranim investicijama. Međutim, tu priču nije teško osporiti, jer je dematuju činjenice. Odmah nakon preuzimanja funkcije izvršnog direktora pokrenuo sam ponovo priču o projektu SCADA, koji je jedan od trenutno najznačajnijih i najvrednijih projekata za CEDIS. Očekujem da ćemo već početkom naredne godine imati spremnu tendersku dokumentaciju za ovaj, višemilionski projekat. U CEDIS-u intenzivno radimo i na pripremi sledeće faze Projekta revitalizacije mreže na seoskom području, kao i na nizu manjih projekata milionske vrijednosti. Svakodnevno rješavamo i probleme korisnicima elektrodistributivne mreže, od kojih neki preko dvije decenije nisu bili u prilici ni da budu saslušani”, naveo je Čađenović.

On je rekao da Sekulić ne demantuje “pluseve i minuse”, koji su, kako tvrdi, bili ključna “propusnica” za vrijeme njenog “koordiniranja”.

”Niti ih može demantovati, jer su to opštepoznate stvari, uz jednu, za neke možda neprijatnu okolnost, da sada ta evidencija više nema značaj, niti snagu. Finansijske pluseve na koje se ona toliko poziva, su takođe predmet detaljnog preispitivanja, jer postoji osnovana sumnja da nažalost, nisu ni postojali. Važno je da na kraju utvrdimo i kako Vaši najbolji i najiskusniji kadrovi objašnjavaju da kompletne količine energije nisu nabavili po cijenama nižim od 50e/MWh, a novo rukovodstvo pitate, zašto nije sklopilo dugoročne ugovore u jeku najveće svjetske energetske krize, i to po cijenama od preko 200e/MWh! Nije potrebno posebno razumijevanje u berzu i nabavku eletkrične energije da bi javnosti bilo jasno o čemu se radi”, dodao je Čađenović.

O patriotizmu Dragice Sekulić najbolje govori to što su, kako je rekao, njeni kadrovi, znajući da odlaze sa pozicija, pokušali za sobom da ostave što goru situaciju u kompaniji kojom su upravljali.

”Činjenica koje treba da se stidite i Vi i Vaši kadrovi jeste da niste sklopili dugoročne ugovore sa isporučiocima električne energije kad je cijena na berzi bila znatno ispod regulatorno odobrene cijene, čime ste kompaniju kojom ste koordinirali namjerno uveli u probleme koje je donijela naveća energetska kriza u svetskoj istoriji. Svima koji su se ovim poslom bavili (a Vaši najstručniji i najiskusniji kadrovi su to sigurno znali) je jasno da se za ove potebe sklapaju dugoročni ugovori u periodu kada su cijene na berzi povoljne, a ne u periodu kada su cijene na istorijskom maksimumu i iznose preko 200e/MWh. Ovaj Vaš zluradi komentar dovoljno govori o tome da ste u potpunosti bili svjesni u koliki rizik uvodite kompaniju opisanim postupanjem”, naglasio je Čađenović.

Prema njegovim riječima, vjerovatno su stručni kadrovi Dragice Sekulić bili zauzeti organizovanim pritiskom na zaposlene da ne izlaze na avgustovske izbore.

”Jedno je sigurno da Vi i Vaši kadrovi i partija više nikada nećete upravljati ovom kompanijom i isisavati novac građana u privatne džepove. Mi postupamo drugačije. CEDIS-ov trošak za popust je ravnomjerno rasporedjen na sve gradjane Crne Gore, a fakture za pokrivanje gubitaka svakako idu na račun EPCG – našeg osnivača, tako da nijedan cent nije otudjen, niti je otišao na račun tajkunskih kompanija Vaše partije”, kazao je Čađenović.

Poručio je da ovim reagovanjem stavlja tačku na dalja pojašnjenja sa  Sekulić, dodajući da će javnost nastaviti blagovremeno i transparentno da obavještavaoo aktivnostima i poslovnim rezultatima CEDIS-a.

”Za sve podatke koji su potrebni da se sagleda poslovanje CEDIS-a, pa i kada je u pitanju zapošljavanje, poslanicu upućujemo da koristi mogućnosti koje joj daje Poslovnik Skupštine Crne Gore, kao i da prestane da obmanjuje javnost netačnim informacijama i da gospodina Markovića savjetuje u drugom smjeru i svojim savjetima pomogne da se konačno politički ostvari, ali kako stvari stoje, ona mu u tom pogledu samo odmaže”, zaključio je Čađenović.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

CEDIS donirao 13.600 eura Kotorskoj bolnici

U distributivnu mrežu uloženo više od 4,4 miliona eura

CEDIS proslavio pet godina postojanja

Čađenović napustio SNP, formirao Demokrate – pa došao na čelo CEDIS-a

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Vuksanović Stanković o Šešelju: Ogavni šovinista i fašista hoće da ponizi Crnu Goru i Cetinjanke

Galić smijenio Popović Samardžić: Dala saglasnost za rad doktorici pozitivnoj na koronavirus

Pavićević, Orlandić i Pejović osuđeni na ukupno šest godina i mjesec

SKANDALOLZNO VRIJEĐANJE, Šešelj: Cetinjanke se ku***le sa Italijanima