Čelnici Aerodroma neće da komentarišu navodne zloupotrebe i sukob u Bordu, JANDREOSKI za Standard: Spreman sam uvijek da pružim uvid u svoje poslovanje i planove

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Goran Jandreoski, nije želio da komentariše saznanja Standarda, da je tokom posljednje sjednice Odbora direktora više puta ponudio ostavku, u čemu ga je spriječio državni sekretar Ministarstva Zoran Radunović, a navodno iz razloga što su ga članovi Odbora optužili za zloupotrebu resursa i tražili račune za njegova putovanja. Ipak, kako je kazao uvijek je spreman da otvoreno pruži uvid u svoje poslovanje i planove. Ni predsjednik borda direktora ACG Nebojša Đoković, nije želio da komentariše ove navode, ali je saopštio da će se možda oglasiti saopštenjem nakon narednog sastanka.
Čelnici Aerodroma neće da komentarišu navodne zloupotrebe i sukob u Bordu, JANDREOSKI za Standard: Spreman sam uvijek da pružim uvid u svoje poslovanje i planove

Jandreoski i Đoković

Oni nijesu ni potvrdili, niti demantovali saznanja Standarda.

”Kao izvršnom direktoru preduzeća Aerodromi Crne Gore moj posao je, osim operativno-stručnog dijela, da doprinosim izgradnji najboljeg mogućeg imidža kompanije. Zato smatram da bi bilo neprilično da se u javnosti iznose detalji internih sastanaka ili da se komentarišu “medijska saznanja” sa sjednica preduzeća

Iskoristiću priliku da se zahvalim državnom sekretaru Zoranu Radunoviću koga pominjete, na značajnom doprinosu prilikom razmatranja krucijalnih stvari za aviosaobraćaj – koji i spada u nadležnost Ministarstva kapitalnih investicija”, kazao je Goran Jandreoski u izjavi za Standard.

On je naglasio da između Odbora direktora i njega kao izvršnog direktora vlada povjerenje i svakodnevna saradnja, a da u svakom zdravom poslovnom ambijentu razmjena mišljenja jeste najprirodnija stvar i najbrži put do dobrog rješenja.

”Isto tako, svi koji danas sa različitih pozicija predvodimo aerodrome, dogovorili smo se na početku saradnje oko određenih osnovnih vrijednosti koje ćemo poštovati. Jedna od njih je i potpuna transparentnost u radu. U skladu sa tim, u svakom trenutku sam bio i biću spreman da otvoreno pružim uvid u svoje poslovanje i planove, vjerujući da je sistem “checks and balances” dobrodošao i u poslovnim, a ne samo političkim okolnostima”, kazao je Jandreoski u odgovoru za Standard.

Još jednom je istakao da se kao tim trude da postave prioritetne poteze za što skoriji oporavak Aerodroma Crne Gore nakon pandemije izazvane Korona virusom. Da bi do toga došli, kaže Jandreoski, neophodno je uložiti sve kapacitete, znanje i vrijeme, jer situacija ponovo može biti veoma složena.

Jandreoski je Standardu potvrdio informaciju da će se pred organima Vlade Crne Gore predstaviti takozvana short lista potencijalnih koncesionara krajem sljedećeg mjeseca.,

”Kako bi izvršna vlast mogla donijeti odluku o načinu na koji će ACG u budućnosti poslovati”, saopštio je Jandreoski.

Predsjednik borda direktora ACG Nebojša Đoković za Standard kaže da je riječ o redovnoj sjednici, te da ne bi mogao da komentariše.

”Mi ćemo možda uskoro dati neka saopštenja. Imamo još jednu sjednicu za nekoliko dana, pa ćemo vjerovatno tada moći da razgovaramo. Nije to bila tema, bile su neke naše uobičajene teme”, kazao je Đoković.

Na pitanje u vezi sa davanjem Aerodroma na koncesije, Đoković ističe, da se još uvijek vode razgovori na tu temu.

”Vlada tu nije donijela zvaničan stav, postoje neke najave o prezentacijama koje će pojedine kompanije da izvedu. Precizan stav nemaju ni Ministarstvo kapitalnih investicija, ni Vlada u cjelini, tako da na tu temu se razgovara ništa još nije konkretno”, kazao je Đoković Standardu.

Sa državnim sekretarom Ministarstva kapitalnih investicija Zoranom Radunovićem, nijesmo uspjeli da stupimo u kontakt, jer nije odgovarao na pozive.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Od novca datog na tužbe zaposlenih izgradila bi se dva nova aerodroma

Jandreoski najavio modernizaciju aerodroma i transparentnost u radu

Đoković: Crna Gora je moja država

SVE SA CETINJA: Policija se pozdravlja sa građanima, sukob građana i policije, protesti, blokada puta prema Podgorici i Budvi, oklopna vozila…(FOTO I VIDEO)

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

SKUPO RENTIRANJE “EKSPERATA” IZ SRBIJE: Koliko su Spajić i Milatović angažovali ”uvezenih kadrova”?

DETALJI INTERPELACIJE ZA SMJENU RADULOVIĆA: ”Srozao diplomatsku službu CG, stavio diplomate u funkciju falsifikatora”

Žena pala sa terase tokom intimnog odnosa (VIDEO)

Drecun: Najavljeni rast zarada korak ka EU standardu; Keković: Realno i moguće