test

CGO potvrdio pisanje Standarda da je Duški Nedeljković isplaćeno preko 15 hiljada eura iz Spajićevog resora, imala više ugovora i u MER-u

Standard

18/05/2022

15:25

Centar za građansko obrazovanje (CGO) pozdravio je iskorak u dijelu transparentnosti ministra finansija, Aleksandra Damjanovića, koji je, kako su saopštili, odobrio pristup podacima o honoraru Duške Nedeljković, iz Beograda, za PR usluge Ministarstvu finansija i socijalnog staranja dok je ministar bio Milojko Spajić. Portal Standard o tome je prvi pisao i objavio ugovore koje je Nedeljković zaključivala sa Ministarstvom finansija i Ministarstvom ekonomskog razvoja.

“I pored činjenice da su u Ministarstvu postojale PR službe za obavljanje tih poslova, pod Spajićevim rukovodstvom, ovaj organ je Duški Nedeljković isplatio 15.000 eura neto honorara za PR usluge (12 mjeseci po 1250 eura), uz prateće putne i troškove smještaja. Ostaje nejasno: zašto i za čije potrebe je tokom prethodne Vlade trošen novac poreskih obveznika na eksterne konsultante pored stručnih službi u ministarstvima iz istog domena, kao i šta je preporočilo ovakve eksperte, ali i zašto je Spajić skrivao ovaj ugovor”, naveli su iz CGO.

Podsjetimo, Standard je u julu 2021. godine pisao da su ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić i ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović angažovali istu osobu da obavlja i organizuje poslove koji se tiču PR-a. Riječ je o izvjesnoj Duški Nedeljković iz Beograda, koja je mjesečno primala po 1.250 eura u svakom od ovih ministarstava. Spajić je uz to, Duški Nedeljković plaćao i putne troškove, te troškove hotelskog smještaja.

Portal Standard je tada na osnovu Zahtjeva za slobodan pristup informacijama dobio od Ministarstva ekonomskog razvoja i Ministarstva finansija i socijalnog staranja kopije ugovora zaključenih sa licem Duška Nedeljković koje je i objavio.

Više o tome možete pročitati u tekstu: IMA SE MOŽE SE: Spajić i Milatović savjetnici iz Beograda isplatili 14 hiljada eura za pola godine

Dodatno, Standard je u februaru ove godine objavio da je nakon raskida tog ugovora, ministar Jakov Milatović Duški Nedeljković omogućio da zaključi još jedan ugovor za koordinatora za medijske stategije paviljona Crna Gore na EXPO Dubai izložbi, u trajanju od 1. septembra 2021. godine do 28. februara 2022. godine, za koji period je Nedeljković isplaćeno još 3.600 eura.

Više o tome u tekstu: SA JEDNOG UGOVORA NA DRUGI: Milatović ponovo angažovao Beograđanku, dosad koštala državu 17 hiljada eura

Izvor (naslovna fotografija):

Milojko Spajić i Jakov Milatović, foto: Filip Filipović

Ostavite komentar

Komentari (0)