CKB privodi kraju proces obeštećenja svih klijenata čija je imovina bila predmet zloupotrebe

Crnogorska komercijalna banka posluje stabilno, ima visoku likvidnost i adekvatnu kapitalizovanost, ocijenjeno je na današnjem sastanku guvernera Centralne banke Crne Gore dr Radoja Žugića i predsjednika i glavnog izvršnog direktora OTP banke dr Šandora Čanjija. Sastanku je prisustvovao i Tamaš Kamaraši, predsjednik Upravnog odbora CKB banke.
CKB privodi kraju proces obeštećenja svih klijenata čija je imovina bila predmet zloupotrebe

Izvor: Centralna banka Crne Gore

Nedavna zloupotreba službenog položaja u CKB banci nije imala materijalne posljedice po njeno poslovanje, zahvaljujući pozitivnom rezultatu iz 2021. godine, koji je bio dovoljan da, bez umanjenja kapitala, amortizuje sve negativne efekte pomenutog slučaja.

Gospodin Čanji je istakao da CKB banka privodi kraju proces obeštećenja svih klijenata čija je imovina bila predmet zloupotrebe.

Guverner je izrazio očekivanje da će se menadžement CKB banke krajnje odgovorno ponijeti prema nedavno izrečenoj supervizorskoj mjeri, čiji je cilj otklanjanje utvrđenih nepravilnosti, te poboljšanje sigurnosti i stabilnosti poslovanja ove banke.

Dogovoren je nastavak intenzivne komunikacije, kroz koju će uprava CKB banke informisati supervizora o radnjama koje se preduzimaju u vezi sa otklanjanjem utvrđenih nepravilnosti.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

OTP banka prijavila SDT-u bivšeg glavnog direktora CKB Pala Kovača

EVROPA SAD POVEĆALA TRAŽNJU ZA KREDITIMA – BANKE ZA STANDARD: Među najtraženijim su stambeni, kreditiranje turizma intenzivnije u južnim opštinama

Banke od kamata ostvarile prihod od 148 miliona, a od provizija skoro 38 miliona eura

Pet miliona prisvojili u Baru, devet u Podgorici

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Opljačkana sestra Nataše Bekvalac: Ako neko prepozna ovog ‘profi šmekera’, neka javi VIDEO

Glavni odbor SNP-a o potezima nakon formiranja vlasti u Beranama

ĐENERO ZA STANDARD: Crna Gora treba da zanemari nepovoljan međunarodni okvir za proširenje EU i samostalno „plovi protiv vjetra”

ABAZOVIĆ I ADŽIĆ OBEĆALI PROMJENE, ALI ZA SADA NIŠTA OD TOGA: Zašto je nakon ubistva Šakovića za šefa CB Budva postavljen inspektor za strance?