test

Damjanović: Vlada će pokušati na nađe najbolju opciju za spašavanje bolnice “Meljine”

Standard

01/11/2022

08:52

Bolnica “Meljine” nema osnovne uslove za rad, a tokom oktobra funkcionisala je zahvaljujući donacijama novskih privatnika. Ministar finansija Aleksandar Damjanović je za TVCG saopštio da su povodom statusa bolnice već obavljeni razgovori sa SDT-om.



-Vezano za njihova postupanja koja bi omogućio da država, odnosno Vlada, sprovede neke postupke kako bi Meljine uvela u sistem javnog zdravstva i kako bismo na taj način sačuvali bolnicu koja bi opstala – naveo je Damjanović.

Poručuje da će Vlada pokušati na nađe najbolju opciju za spašavanje bolnice “Meljine”.

-Pokušaćemo da između najgore opcije, a to je zatvaranje bolnice jer se stečaj vodi bez raspolaganja imovinom, i opcije nezakonite dodjele pomoći, što je kao takvo ocijenjeno od Agencije za zapštitu konkurencije, da nađemo optimalnu mogućnost da država preuzme na zakonit način i da finansijski pomogne opstanak bolnice, jer smatram da je opsatanak bolnice bitan i građanima Herceg Novog i Crne Gore – istakao je Damjanović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, Vlada čini sve da ne dođe do gašenja bolnice “Meljine”, a cilj je da se ta zdravstvena ustanove uvede u sistem javnog zdravstva.

I iz Ministarstva zdravlja za TVCG poručuju da im je cilj da bolnicu “Meljine” vrate u državno vlasništvo te da neće pribjeći bilo kojem rješenju koje nema dugoročnost.

Na taj korak odlučili su se nakon višegodišnje teške situacije u toj zdravstvenoj ustanovi, koja je od prošle godine u stečaju, a nakon neuspješne privatizacije od strane Atlas Grupe.

Izvor: rtcg
Izvor (naslovna fotografija):

Aleksandar Damjanović, foto: Standard

Ostavite komentar

Komentari (0)