Izvor: RTV Nikšić

Davidović: Željezari da se vrati ono što je oteto, nadamo se da će država održati riječ

Nikšićki biznismen Miodrag Davidović danas se u 11 sati sastao sa radnicima Željezare. On je kazao da je ponudio 15,1 milion eura za kupovinu fabrike zato što je računao da nudi isto što i turska kompanija u vrijeme kada je kupila Željezaru.
Davidović: Željezari da se vrati ono što je oteto, nadamo se da će država održati riječ

Poručio je da od države ništa ne traži, bez ono što je pošteno.

“Tražimo samo ono što je Željezarino, ono što je oteto da nam se vrati. Do današnjeg dana nijesmo dobili odgovore i mi više nemamo šta da čekamo. Tosjali grupa je dala 72 sata da se čujemo i popričamo, mi se nadamo da će država održati riječ. Ovo državu košta 0 eura”, istakao je Davidović.

On je rekao da će sada predati papire u institucije i čekati odgovor.

“Neka država kaže ako Željezara ne treba da radi, ali neka znaju da 250 porodica zavisi od ovoga. Ja neću da pravim sirotinju od radnika Željezare, niti ću davati socijalne plate radnicima, gdje sam ja – tu su najviše plate”, istakao je Davidović.

Dodao je da čeka realnu cijenu, “ne onu koju sam ja ponudio na početku, ni onu koju su oni ponudili, moramo naći kompromis.”

“U četvrtak u 15 sati ćemo odgovoriti ko nije odgovorio. Znaćemo ko je odgovorio pozitivno, a ko nije i zbog čega. Mi moramo sve imati napismeno, jer Željezara neće zavisiti ni od jedne vlasti. Najbitniji je odgovor države, da li će ispuniti obećanje i pomoći”, poručio je Davidović.

Na pitanje radnika šta da očekuju od 1. septembra, kazao je da misli da ne postoji šansa da će radnici završiti na Birou rada. Na pitanje novinara koja je posljednja cijena koju je spreman da ponudi, nije želio da odgovori.

Vujović: Država da ispuni obećanja, u suprotnom radikalizacija protesta

Predsjednik sindikata Željezare Ivan Vujović pozvao je državu da ispuni obećanja.

“U suprotnom biće radikalizacija protesta jer nećemo dozvoliti da se igraju sa radnicima Željezare”, poručio je Vujović. Davidović je juče imao sastanak sa predstavnicima turskog Tosčelika oko preuzimanje Željezare.Zvaničnih izjava nakon sastanka nije bilo.

Vujović je juče kazao da se čuo sa Davidovićem koji im je kazao da je imao korektan razgovor sa upravom Tosčelika, da nastavljaju razgovore i da će do kraja nedjelje imati konkretan dogovor.

Radnici, kako su juče kazali, nastavljaju štrajk do kraja nedjelje. Radnici Željezare preko 60 dana štrajkuju u krugu fabrike zbog najave turskog vlasnika da će ih od 1. septembra ostaviti bez posla.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Radnici prihvatili Abazovićev poziv na sastanak, očekuju da Vlada pomogne

EPCG naredne sedmice odlučuje o cijeni struje za Željezaru

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

Završen sastanak: Isplatiće novac turskom investitoru u srijedu

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

U grupi koja je ubila šefa ”škaljaraca” i žena: Sa tri GPS ga pratili mjesecima

Šta je Crna Gora dobila od Abazovićeve američke turneje: Skupo plaćeno „preživljavanje demokratije“

Prekršajni postupci protiv troje sudija i dvoje tužilaca zbog netačnih imovinskih kartona

VUJOVIĆ: Abazoviću odgovara politička kriza da bi i dalje vladao