test

Đurović: Svi parametri pokazuju da idemo ka rekordnoj sezoni

Standard

04/06/2023

09:00

''Ceremonijom otvaranja sezone'' zvanično je otpočela glavna turistička sezona u Budvi.



Turistička organizacije opštine Budva odlučila je da ovaj prelazni period učini nezaboravnim za brojne posjetioce koji su u protekla dva dana mogli da uživaju u Fusion Fashion Cabaret-u, modnoj reviji Amato Couture, izložbi umjetničkih fotografija australijske umjetnice Đovane Arjafare, nastupima DJ-eva na tvrđavi Mogren, koncertima svjetskog muzičkog fenomena, italijanskog operskog trija Il Volo i virtuoza na svojim instrumentima, Miloša Karadaglića i Ksenije Sidorove.

“Ono što smo pokušali da uradimo tokom protekla dva dana jeste da podignemo nivo dešavanja i postavimo nove standarde. Mislim da smo u tome veoma uspjeli. Uz Miloša Karadaglića, Kseniju Sidorovu i Il Volo, svjetski popualrnog muzičkog trija koji nam dolazi iz Italije, zaokružili smo ovu lijepu priču, otvorili vrata brojnim turistima i poželjeli im dobrodošlicu u naš grad. Nadamo se da smo svi spremni da dočekamo naše drage goste na najljepši mogući način, kao dobri domaćini, te da se oni vrate iz naše destinacije sa utiscima kakve Budva zaslužuje,” ispričala je predstavnica TO Budva, Tijana Kotarac.

Sinoćnjem događaju je prisustvovao i ministar ekonomskog razvoja i turizma, Goran Đurović.

“Želim da čestitam zvanično otvaranje sezone Turističkoj organizaciji Budva i svim građanima crnogorske prijestonice turizma. Svi parametri pokazuju da idemo ka rekordnoj sezoni. Nešto preko 45.000 turista je bilo u Crnoj Gori po posljednjoj statistici, što je preko 20% bolje od rekordne 2019. godine. Siguran sam da će se brojni turisti širom svijeta opredijeliti da Crna Gora ove godine bude njihov izbor,” kazao je ministar Đurović.

Kako bi se brojni turisti opredijelili za Crnu Goru i Budvu kao destinaciju svog narednog putovanja ojačane su konekcije sa mnoštvom emitivnih tržišta.

“Zapadna Evropa je konačno okrenuta ka Crnoj Gori, imamo mnoge letove iz Francuske, Velike Britanije, Njemačke, Luksemburga, Skandinavije, Poljske, ali i malo daljih destinacija kao što su Kuvajt, Saudijska Arabija, Emirati, Uzbekistan. Mislim da smo ove godine povezani sa dosta zemalja i mislim da će to doprinijeti kvalitetnoj sezoni,” istakao je ministar.

U sklopu programa publika je sinoć uživala u notama virtuoza na gitari Miloša Karadaglića i letonske harmonikašice, Ksenije Sidorove.

Veliko interesovanje privukao je koncert svjetski popularnog operskog trija Il Volo, koji je budvanskoj publici predstavio svoje izuzetne glasove i zanimljiv repertoar.

“Naš repertoar su tradicionalne, italijanske pjesme, ali ne samo italijanske melodije već i sve pjesme koje su dio naše, ali i svjetske kulture. Mislim na pjesme sa teritorije Granade, Španije, pjesmu “My Way” koja je proslavila Frenka Sinatru. Ovako bogat repertoar predstavlja putovanje između kultura,” ispričao je pjevač sastava Il Volo, Ignazio Boschetto.

Na repertoaru se našao i njihov veliki Evrovizijski hit “Grande amore”, a nakon grandioznog završetka koncerta uslijedio je i spektakularni vatromet.

Dobra zabava se tu nije zavšila, već se proširila na jednu od najatraktivnijih lokacija u Budvi, na tvrđavu Mogren, gdje je upriličen after party uz ritmove legendarnog američkog DJ-a i producenta, Kevina Sandersona, a uz muzičku podršku domaćih DJ-eva, Starca i John K.

“Upravo ove dvije večeri u okvriru svečane Ceremonije otvaranja sezone pokazuju da Budva jeste grad kulture. Budva kao drevni grad od više od 2,5 hiljade godina postojanja sa svim svojim kulturnim, kulturološkim, arheološkim i svim duhovnim potencijalima koje ima stvarno zaslužuje da u septembru bude proglašen za Evropsku prijestonicu kulture. To će nam dati dodatni zamah da uložimo u neophodne infrastrukturne objekte i da taj nivo kulturnih dešavanja i uopšteno poimanja kulture od strane svih građanki i građana ovog grada bude onakav kakav treba,” poručila je Kotarac.

Izvor: Media biro
Izvor (naslovna fotografija):

Mediabiro

Ostavite komentar

Komentari (0)