Đurović: Vlada će razmotriti mogućnost zabrane izvoza peleta

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede su u saznanju da određeni proizvođači ne poštuju odluku o ograničavanju cijena peleta na maksimalno 269 eura po toni kada se kupuje kod njih i 320 eura u trgovini na malo, kao ni postignuti dogovor o obezbjeđivanju 15 odsto proizvodnje za potrebe domaćeg tržišta, saopšteno je iz resora ministra Gorana Đurovića.
Đurović: Vlada će razmotriti mogućnost zabrane izvoza peleta

Pelet

Ukoliko se takva praksa nastavi, MERT će u cilju zaštite građana, razmotriti mogućnost privremene zabrane izvoza peleta, navodi se u saopštenju.

Pozvali su građane da nadležnim organima, tržišnoj inspekciji i Ministarstvu poljoprivrede prijave sve slučajeve nepoštovanja ove mjere.

” Odluku o ograničavanju cijena peleta Vlada je donijela početkom avgusta zbog stanja na tržištu i značajnog porasta cijene ovog proizvoda u odnosu na prethodnu godinu. To je učinjeno u cilju zaštite životnog standarda građana, posebno u vrijeme pribavljanja neophodnih zaliha za predstojeću sezonu grijanja. Podsjećamo da je nakon primjene mjere cijena peleta u zemlji najniža u regionu. U Crnoj Gori se godišnje, prema podacima Monstata proizvede od 80-90 hiljada tona peleta, dok su domaće potrebe oko 20 hiljada”, saopštili su iz MERT-a.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

STANDARD ISTRAŽUJE: Cijene izvora za grijanje probile crvenu liniju – da li se isplati plaćati više od 300 eura za tonu PELETA

MERT: Ograničena cijena peleta na 269 eura po toni

STANDARD SA PRODAVCIMA DRVA: Dnevnice i gorivo dižu cijene, metar i do 70 eura, prijeti nestašica… GRIJANJE NA STRUJU REALNA OPCIJA

MERT: Ograničenje cijene peleta od sjutra na snazi

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Krapović: Abazović prvo tražio blanko podršku DPS Vladi, pa tek nakon toga da razgovaramo

Sajber napad na Crnu Goru: Kako je ministar Dukaj mijenjao priču; Da li su podaci građana zaštićeni kao što on tvrdi?

Kvota na “Sokole” digla Crnu Goru na noge! Vjeruj, tipuj i iskoristi najveće kvote!

STANDARD SAZNAJE: Suspendovan pomoćnik direktora zatvora u Spužu Goran Maraš