test

DPS: Željezari i njenim zaposlenim potrebno kvalitetno rješenje, a ne šarlatanski i populistički Abazovićev pristup

Standard

30/07/2022

21:32

U Crnoj Gori je juče i danas aktuelan akcioni film u kojem lošeg momka, iz ne tako davnog vremena, igra bivši vicepremijer Vlade Crne Gore, a dobrog momka, spasioca, igra aktuelni premijer. Zaplet kulminira kada javnost spozna da se radi o jednoj osobi, Dritanu Abazoviću, saopštila je DPS Komisija za ekonomski razvoj.



“Abazović je za vrijeme prethodne Vlade, zajedno sa svojim kolegama, crnogorsku privredu doveo na ivicu opstanka, zatvorivši Montenegro Airlines, KAP, svojom politikom je otjerao kvalitetne investitore iz Novog duvanskog kombinata, Amana, a od državnih giganata je napravio gubitaše, i to sve za godinu dana”, tvrde u DOS-u.

Juče, dodaju, u maniru glumaca akcionih filmova ili pak svog šefa Aleksandra Vučića, u pratnji kamera, objave njegove partije na društvenim mrežama o kretanju iz Rožaja ka Nikšiću, hita da spasi one koje je sa svojim saborcima upravo on poslao na krov Željezare.

“Ovako velikom problemu treba pristupiti vrlo ozbiljno i naći kvalitetno rješenje za Željezaru, njene radnike i njihovu egzistenciju. Situacija je isuviše ozbiljna da bi se pristupalo šarlatanski i populistički”, navode u DPS-u.

Ističu da se postavlja pitanje zašto se Abazović igra sa radnicima Željezare, pa čas hoće da država uloži pet miliona eura i uđe u partnerski odnos sa Davidovićem, a čas neće, kao da su pravila Evropske unije neka novost, pritom je isteklo 10 godina od dodjele državne pomoći, pa samim tim ne postoji zabrana Evropske komsije.

“Od Abazovićeve reklame i činjenja usluge gospodinu Davidoviću, radnicima neće biti bolje. Biće to avantura u nepoznato, gdje će “Betmen”, vrlo moguće  postati taj koji će zaključati i Željezaru i državnu kasu. Zato, da ne bi trpjeli radnici, njihove porodice i sama Željezara, mora se iznaći što prije kvalitetno i održivo rješenje koje neće rezultirati činjenjem usluge Miodragu Davidoviću, već će ići u prilog opstanku Željezare, jer smo svjedoci kako je pomenuti u dva navrata i ranije upravljao ovom kompanijom”, naglašavaju u DPS-u.

Na kraju, zaključuju, a ne manje važno pitanje je, kako država bira partnere kojima daje koncesije, da li po zemlji porijekla novca?

Izvor (naslovna fotografija):

DPS

Ostavite komentar

Komentari (0)