test

Država preuzima trajektnu liniju, Abazović: Vraćamo građanima ono što je njihovo

Standard

08/02/2023

07:16

Vlada ima intenciju građanima vratiti ono što je njihovo, stati na kraj arčenju državne imovine i preuzeti upravljanje trajektnom linijom - kazao je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović na jučerašnjem sastanku sa predstavnicima državnih kompanija i lokalnih samouprava povodom pitanja budućnosti trajektne linije Kamenari - Lepetani.



Na sastanku su, kako je saopšteno iz Vlade, sagledane mogućnosti i razmotreni modaliteti preuzimanja trajektne linije od države i postignuta saglasnost o neophodnosti zaštite javnog interesa u odnosu na privatne monopolističke firme.

Predstavnici Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrima su Abazovića upoznali sa činjenicom da je, kako je navedeno, 41. Vlada zaključkom dala trajekt Kamenari – Lepetane na upravljanje bez koncesije privatnoj kompaniji koja je imala brojne benefite od države i istovremeno nezadovoljavajući odnos sa lokalnim samoupravama i Morskim dobrom.

Tokom sastanka, ističu, razmotrena je mogućnost da Morsko dobro preuzime pristanište i privremeno organizuje prevoz.

Predsjednik Upravnog odbora Morskog dobra Blažo Rađenović naglasio je spremnost da državna kompanija koju predstavlja preuzme ovaj posao, konstatujući da bi se time uvećali prihodi u odnosu na trenutni nepovoljni finansijski aranžman sa privatnom kompanijom.

Ostavite komentar

Komentari (1)

Rukfaš

08 Feb. at 07:24

Bravo za experte iz ekonomije. Oni su došli do računice da je ovo extra isplativ posao. Da… tačno je. Sada je isplativ. Ali ko je kupio nekoliko plovila po 8 do 10 miliona EUR-a? I onda zarađujete. Samo populizam i ništa drugo. Onaj juče reče da nije velika gužva pa mogu i okolo. OK ako ste naredni da kružite…