Izvor: RTVNK

“Hvala vam Dritane, Milutine, Marko”: Željezarci vatrometom proslavili dogovor EPCG-a i Tosčelika

Radnici Željezare proslavili su večeras vatrometom, uz transparent 'Hvala vam Dritane, Milutine, Marko', na parkingu, ispred zgrade fabrike dogovor EPCG-a i Toščelika.
“Hvala vam Dritane, Milutine, Marko”: Željezarci vatrometom proslavili dogovor EPCG-a i Tosčelika

Prvobitno je plan bio da proslava bude održana na krovu Željezare, gdje su radnici proveli proteklih pola godine, ali su ih u tome spriječili radnici obezbjeđenja, kazao je Ivan Vujović, predstavnik radnika Željezare.

Na današnjem sastanku je dogovoreno da Tosčelik imovinu Željezare proda EPCG-u, a potpisivanje ugovora trebalo bi da se realizuje 20.decembra u Nikšiću.

Državna elektroenergetska kompanija turskoj firmi platiće 20 miliona eura, za imovinu Željezare, s tim što će prvu ratu od 15 miliona uplatiti 15. januara, a drugu od pet miliona 15. februara.

Uplatu prve rate EPCG će moći da raspolaže imovinom nikšićke fabrike. Iz EPCG je najavljeno da će uposliti više od 200 radnika Željezare, koje jer Tosčelik otpustio 1. septembra ove godine.

Željezarci inače protestuju od 2. juna u upravnoj zgradi, i na krovu fabrike. Nakon današnjeg sastanka u Vladi poručili su da će protest nastaviti sve dok zvanično ne postanu radnici EPCG.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

1 komentara


JovoZ

Neka onda preuzmu i Meljine.

Odgovori

POVEZANI ČLANCI

Kupovina željezare bi mogla skupo koštati EPCG

Ako ne bude kiše biće i poskupljenja i restrikcije struje

Ivanović za STANDARD: Investitori odlaze, finansijski izvještaji fabrikuju, živi se na ratama lažnih obećanja dok se šanse za bankrot uvećavaju

Željezarci čekaju ishod pregovora: Fabrika bez radnika nikome neće služiti

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Koji horoskopski zakovi su najviše ljubomorni u ljubavnim vezama

Saopštenje grupe građana Cetinja: Ako Gardaševići ne budu pušteni na slobodu, spremimo se za Podgoricu da branimo obraz!

Abazović priprema odluku o ulasku Crne Gore u „Otvoreni Balkan“

Tramvaji u Osijeku uređeni u novogodišnjem duhu, vožnja u njima izgleda kao bajka