Izvor: RTCG

Keković: Neće imati hrabrosti da odustanu od ”Evrope sad”

Generalni sekretar USSCG Srđa Keković smatra da ova ili neka druga Vlada neće imati hrabrosti da odustanu od programa ''Evropa sad''. On u izjavi za Portal RTCG priznaje da zbog aktuelnih političkih previranja, postoji određena bojazan za sprovođenje tog programa, ali ipak očekuje da će ko god bude u Vladi dati maksimum da ''Evropa sad'' zaživi.
Keković: Neće imati hrabrosti da odustanu od ”Evrope sad”

Foto: RTCG

Keković kaže i da u USSCG prate ovih dana uzavrelu i nestablnu političku scenu.

“Očigledno je da u ovom trenutku imamo politička previranja koja Vladu, najblaže rečeno, čine nestabinom. Ako znamo za onu floskulu da nestabilna politika izaziva i nestabinu ekonomsku scenu, onda to znači da postoji određena opasnost da ta promjena u Vladi može da izazove i novi kurs. Generalno, sigurno da takva opasnost negdje latentno i postoji”, naveo je Keković u izjavi za Portal RTCG.

Međutim, on navodi da je program “Evropa sad”, krajnji trenutak da država Crna Gora krene evropskim putem i da se životni standard građana podigne na neki pristojniji nivo.

Keković kaže i da veliki broj mladih, ali i ostalih građana Crne Gore napušta državu u potrazi za boljom egzistencijom i dostojanstvenim uslovima rada.

“Iskreno mislim da kako god da se završi ova uzavrela politička situacija, definitivno mislim da ova ili neka druga Vlada neće imati hrabrosti da odustanu od programa “Evropa sad”, odnosno očekujem da će, ko god bude u Vladi dati maksimum da taj program zaživi”, kazao je Keković.

Poručuje da će definitivno zaštitnici tog programa biti svi oni koji su direktno zainteresovani za to da “Evropa sad” uspije.

“Ovdje govorim prije svega o građanima i građankama, jer znam da svi pomno prate šta će se zbivati sa programom “Evropa sad”, ali i Unija slobodnih sindikata, koja će pomno pratiti razvoj događaja i primjenu programa”, naveo je Keković.

Manji broj prijava radnika za potencijalne nepravilnosti, rezultat je, kako smatra Keković, kampanje koja je sprovedena krajem godine.

“To što su splasnule tenzije i prijavljivanja, iskreno mislim da je to značajnim dijelom zbog te kampanje i činjenice da su poslodavci očigledno shvatili da će intervencija države biti neizostavna i da će biti oštra. Uskoro će početi i isplate januarskih zarada tako da ćemo vrlo brzo znati ko je ovdje u pravu”, naveo je Keković.

Očekuje da u ovom slučaju institucije sistema polože ispit, jer, kako dodaje, program zavisi isključivo od toga da li ćemo imati odgovornost na svim nivoima i da li će institucije posao raditi profesionalno, nepristrasno i uz odgovornost na svim nivoima.

“Ja sam definitivno ubijeđen da će, ne samo program “Evropa sad” da uspije, već da Crna Gora zaista može vrlo brzo da postigne standard razvijenih evropskih zemalja”, zaključio je Keković.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Zabluda ili prečica do EU

Drecun: Najavljeni rast zarada korak ka EU standardu; Keković: Realno i moguće

Vlada ćuti dok divljaju cijene hrane i energenata

Keković: KAP će opstati, veoma je važan za Crnu Goru

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Slike gole Džeki Kenedi kriju surovu osvetu (FOTO)

FOTO: Ovako će izgledati crkveni dom Mitropolije u Podgorici

UZALUDNI POKUŠAJI PREMIJERA: Krivokapiću ni danas neće doći pet članova Vijeća, nemoguće održati sjednicu

PO POTJERNICI PODGORIČKOG INTERPOLA: Ilija Milanović uhapšen u Atini, koristio falsifikovana slovačka dokumenta