Kroz davanje u zakup zemljišta Glavni grad dodatno podstiče razvoj poljoprivrede

Glavni grad nastavlja posvećeno da radi na podsticanju razvoja privredne djelatnosti na teritoriji Podgorice, a imajući u vidu posebno teške uslove pod kojima su ove godine poljoprivrednici poslovali, akcenat je stavljen na poljoprivrednu proizvodnju.
Kroz davanje u zakup zemljišta Glavni grad dodatno podstiče razvoj poljoprivrede

“S tim u vezi, Glavni grad je objavio Javni poziv za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta radi podsticaja poljoprivredne proizvodnje na teritoriji Podgorice, na period od deset godina uz mogućnost produženja. Pravo učešća po ovom pozivu imaju sva fizička i pravna lica sa teritorije Glavnog grada Podgorica, koja će se baviti isključivo poljoprivrednom djelatnošću”, navedeno je u saopštenju Direkcije za imovinu Glavnog grada.

Prilikom odlučivanja, kako navode, prednost će biti data kvalitetu investicionog programa, sistemu i održivosti proizvodnje sa akcentom ekološki, odnosno organski aspekt, kao i visina investicije i ponuđena cijena.

Imajući u vidu krizu izazvanu koronavirusom, podsjećaju, Glavni grad je u ovoj godini izdvojio sredstva u iznosu 145.000 eura za podsticaj poljoprivrede.

“Ponude se predaju u zapečaćenom omotu Direkciji za imovinu Glavnog grada Podgorica, ul. Jovana Tomaševića 2A, sa naznakom “Za prikupljanje ponuda za javni poziv br.13/21 – ne otvaraj”, zaključno sa danom 10. decembar 2021. godine do 15h. Učesnici postupka prikupljanja ponuda dužni su uz ponudu dostaviti i lične podatke. Tenderska dokumentacija (Grafički prikaz predmetnih lokacija i Skica lica mjesta) za navedene parcele može se preuzeti svakog radnog dana u prostorijama Sekretarijata za podršku biznis zajednici (ul. Vuka Karadžića br. 41), u periodu od 9h do 14h – kontakt osoba Maja Kostić – tel. 020/625-190“, naglašava se u saopštenju.

Sve dodatne informacije možete dobiti na kontakt telefon: 020/625-628; 020/625-190; 020/665-041 ili putem e-mail-a: [email protected] i/ili [email protected]

Javni konkurs dostupan je na sljedećem linku.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Proglas SUBNOR-a i antifašista Crne Gore: Sačuvajmo uspomenu na prolivenu krv, smrt fašizmu, sloboda narodu

Borovinić Bojović donijela nove mjere: Građani mogu da se kreću do 22 časa

IZVJEŠTAJ VDT ZA 2020: Od 438 krivičnih prijava, 403 riješene – manje istraga i pad kriminaliteta u odnosu na 2019.

Ministarstvo zdravlja objavilo: Ovo su važeće mjere za praznike

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

STANDARD OTKRIO ZLOUPOTREBU MEHANIZACIJE RUDNIKA UGLJA: Parcela gdje je radio slupani buldožer vlasništvo Eparhije mileševske

Pejović pušten nakon saslušanja, priznao da je vrijeđao Gazdića

STANDARD SPROVEO ANKETU: Program ”Evropa sad” ocijenili građani na društvenim mrežama

VOLI cijena: Preporuka proizvoda sa najnižom cijenom na tržištu