test

Luka Kotor ostvarila 95% prometa od 2019. godine

Standard

18/11/2022

09:01

Zamjenik izvršnog direktora za marketing i razvoj Luke Kotor Ljubo Radović kazao je da je Luka ostvarila 95 odsto prometa iz 2019. godine, a zadovoljni su i brojem putnika. Kaže da je ovogodišnji prihod iskorišćen za saniranje gubitaka uzrokovanih pandemijom. Istakao je i da neradna nedjelja ne utiče na kruzing turizam.

Tekuća godina je izuzetno značajna uza poslovanje Luke Kotor jer je opravdala status koji je imala svih ovih godina kada je riječ o kruzingu.

Kada je riječ o prometu, Radović kaže da su ostvarili 95 odsto prometa iz 2019. godine koja se računa kao rekordna.

“Što znači da smo više nego zadovoljni.Kada je riječ o veličini o kvalitetu i veličiniplovila, tu smo čak i bolji nego 2019”, kazao je on u emisiji “Dobro jutro Crna Goro”.

Naglašava da je u prvoj polovini godine broj putnika bio redukovan kod velikih kompanija zbog okolnosti vezanih zan pandemiju.

“U drugoj polovini godine taj broj se takođe počeo povećavati i u tom segmentu smo takođe zadovoljni, posebno što je karakteristika naše luke da imamo jedan brod na vezu, a tri pozicije su predviđene za sidrište i na taj način mi kontrolišemo samu gužvu”, kazao je on.

Kruzing industrija je po njegovim riječima bila najpogođenija pandemijom.

“Možete zamisliti šta je zabrana uplovljavanja kruzera nanijela našoj kompaniji. Kompanija je dvije godine bila u teškim uslovima. Teret su podnijeli svi, menadžment i radnici.Međutim kompletan prihod ovogodišpnji iskotristili smo za saniranje posljedica tih gubitaka”, kazao je on i dodao da će se gubici nadoknađivati i naredne dvije godine. 

Za sada je za sljedeću godinu rezervisano 500 brodova. 

Izvor: RTCG
Izvor (naslovna fotografija):

foto RTCG

Ostavite komentar

Komentari (0)