Milatović: Paviljon spreman u rekordnom roku, predstavljamo Crnu Goru kako dolikuje

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović boravi u Dubaiju kako bi se uvjerio da je sve spremno za jednu od najznačajnijih međunarodnih promocija Crne Gore, a u okviru Expo 2020 Dubai. Izvođači radova Simmetrico Networks zvanično su ministru predali Paviljon na rukovođenje, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja.
Milatović: Paviljon spreman u rekordnom roku, predstavljamo Crnu Goru kako dolikuje

Jakov Milatović

Kako je saopšteno, crnogorski Paviljon je spreman za jedan od najznačajnijih događaja za međunarodnu promociju turističkih i investicionih potencijala, ali i najboljih praksi iz svih oblasti.

“Ministarstvo ekonomskog razvoja je u maju preuzelo koordinaciju učešćem Crne Gore na globalnom događaju Expo 2020 i za samo pet mjeseci napravili smo izvanredan posao. Uprkos svim izazovima poput izmjena koje se tiču projektne dokumentacije, smanjenja površine Paviljona i svih drugih pratećih aktivnosti, uspjeli smo da pripremimo sve ono što će nas predstavljati posjetiocima iz cijelog svijeta. Iza nas je najteži dio posla, ali nas čeka 182 dana rada i zadovoljstva u predstavljanju naše zemlje onako kako joj to dolikuje”, rekao je Milatović.

Dodao je da je ponosan na cijeli tim koji radi na projektu i prenio svoj sveukupan utisak:

“Zahvaljujući ogromnoj predanosti, znanju i idejama uspjeli smo da duh Crne Gore prenesemo u grad budućnosti , kako još i nazivaju prostor na kojem se održava Expo 2020”.

Milatović se na marginama posjete susreo sa državnom ministarkom Ujedinjenih Arapskih Emirata za međunarodnu saradnju i generalnom direktoricom Expo 2020 Dubai, Rim Al Hašimi kojoj se zahvalio na saradnji tokom priprema učešća Crne Gore.

Zvaničnom obilasku Paviljona prisustvovala je Jelena Janković – Kostić, zamjenica glavnog komesara Paviljona Crne Gore na Expo 2020 koja je rukovodila timom tokom prethodnih pet mjeseci.

“Veliko mi je zadovoljstvo što smo uspjeli da oživimo sve ono što smo zamislili i okupimo sjajan tim ljudi koji će biti domaćini u okviru Paviljona. Nevjerovatno iskustvo, ali i čast, je biti dio ovakvog globalnog događaja, gdje se sve zemlje uz olimpijski duh trude da predstave i daju najbolje od sebe”, rekla je ona.

Direktorica Paviljona Milena Pejović – Eraković i njen tim već neko vrijeme borave u Dubaiju kako bi ispratili završne pripreme i provjere pred otvaranje Izložbe.

“Možda naš Paviljon ne zauzima najveći prostor, ali uz najbolji tim uspjeli smo da dočaramo Crnu Goru, njene prirodne ljepote i investicione potencijale i to je i suština učešća. Moram da se zahvalim cijelom timu, s obzirom da smo samo za nekoliko mjeseci, od kada je MER preuzeo koordinaciju na projektu, uspjeli da završimo Paviljon na vrijeme, a da kvalitet ne izostane”, istakla je Pejović – Eraković.

Tokom boravka u Dubaiju Milatović se susreo sa izvršnim direktorom za međunarodne učesnike, Omarom Šehadehom, sa kojim je razgovarao o svim dosadašnjim aktivnostima, a koje se tiču učešća Crne Gore. Šehadeh je pohvalio uspješnu turističku sezonu u našoj zemlji, a kako kaže I sam je planirao da svoj odmor provede u Crnoj Gori.

Podsjećamo, tokom složenog procesa selekcije koji je organizovan kroz Javni poziv, odabrani su informatori koji će biti domaćini svim posjetiocima Paviljona.

Zvanično otvaranje izložbe najavljeno je za 30. septembar, dok će zemlje učesnice već sjutradan otvoriti paviljone kako bi privukli pažnju što više posjetilaca i na taj način predstavili najbolje prakse iz svojih zemalja.
Značaj učešća na ovakvom događaju je neosporan, a kao rezultat predstavljanja očekuje se bolje povezivanje Crne Gore sa zemljama Bliskog istoka, povećan broj turista, ali i komunikacija sa investitorima koji su spremni da ulažu u našu zemlju.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

DONIJELI ODLUKU ALI ĆUTE: Neće na EXPO Dubai, da jačaju međunarodni brending CG

GUBIMO POTENCIJALNE INVESTITORE I TURISTE: Crna Gora odustala od učešća na EXPO Dubai sajmu?

MEK: Expo 2020 Dubai prilika za preduzetnike i mlade

Pejović: Na EXPO izložbi očekujemo pola miliona posjetilaca

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Resor Vesne Bratić: SDT formiralo predmet protiv Vasilija Laloševića, CG pred isključenjem iz svih takmičenja

Konjević: Pomaže Bog, kaže komentator na Parlamentarnom kanalu namijenjenom za rad Skupštine

DF: Protest počinje sjutra ispred Skupštine Crne Gore

(Uživo)Izbori u Njemačkoj: SPD uvećao prednost, Liberali i Zeleni ključni za sastav nove vlade