Milatović: Potpisivanje sporazuma o saradnji važan korak ka unapređenju ekonomskih odnosa sa Izraelom

Crna Gora je otvorena za dalje učvršćivanje veza sa Izraelom i značajniju saradnju u oblasti turizma, nauke, inovacija, logistike, ali i u drugim važnim oblastima od obostranog značaja, ocijenio je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović na sastanku sa ambasadorom Izraela u Crnoj Gori, Nj.E. Jahelom Vilanom.
Milatović: Potpisivanje sporazuma o saradnji važan korak ka unapređenju ekonomskih odnosa sa Izraelom

Ministar je ambasadora upoznao sa trenutnim stanjem u crnogorskoj ekonomiji koja se značajno oporavila nakon brojnih pozitivnih poduhvata aktuelne Vlade.

„Niz aktivnosti, koje su za kratak vremenski period sprovedene, doprinijele su poboljšanju ekonomske aktivnosti, stabilizaciji javnih finansija, oporavku turističke privrede i stvaranju dobrog poslovnog ambijenta za privlačenje stranih direktnih investicija“, rekao je Milatović.

On je dodao da je Ministarstvo ekonomskog razvoja pripremilo nacrte Sporazuma o saradnji u oblasti turizma, ekonomije i nauke i tehnologije kako bi se stvorio dobar institucionalni okvir za produbljivanje saradnje između Vlade Crne Gore i Vlade Izraela.

„Imajući u vidu činjenicu da je Izrael među vodećim zemljama svijeta u oblasti istraživanja, inovacija i visokih tehnologija, cijenim da postoji mogućnost za buduću saradnju i u ovom segmentu, koja će svim našim građanima koristiti“, dodaje Milatović.

Na toj liniji ministar je predložio i organizovanje privrednog Foruma „Kapija Balkana-Crna Gora“, kao važnog događaja na kojem učestvuju brojni predstavnici renomiranih kompanija i biznis zajednice.

Ambasador Vilan zahvalio se ministru na prijemu i kazao da Izrael ima prijateljski odnos prema Crnoj Gori i želju da zajedno gradimo jaču i stabilniju ekonomsku saradnju. On je iskazao spremnost za potpisivanje sporazuma i prihvatio inicijativu za organizaciju pomenutog biznis foruma.

Ambasador je istakao da postoji veliki broj investitora koji ulažu u sigurne i stabilne destinacije i ovom prilikom izrazio zadovoljstvo što je Crna Gora jedna od njih.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Hodžić: Komunikacije između Uprave i Savjeta za saradnju sa dijasporom nema iz vrlo praktićnih razloga

Đukanović primio nove ambasadore: Misija u cilju unapređenja međudržavnih odnosa

Đukanović primio akreditivna pisma novoimenovanih, izvanrednih i opunomoćenih ambasadora

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

NASLJEDNICA IMPERIJE: Ćerka Filipa Ceptera popularna je na društvenim mrežama

17 godina PRAŠTA NEOPROSTIVO: Ona je najčešće varana žena fudbalera

Zbog postavljanja prislušnih uređaja u kancelarije SDT, danas obavljena prva saslušanja

FOTO: Novi Nusretov restoran na udaru kritika zbog cijena, zlatni odrezak 750 eura, dvije Coca-Cole 21 euro