Mitrović: Crna Gora živi na račun penzionera, vrijeme je da se suočimo sa planom ove vlade i ocijenimo da li je na pravom putu

Tokom današnje sjednice Skupštine Crne Gore, poslanik DPS-a Ivan Mitrović govorio je o težini položaja penzionera usljed izuzetno visoke stope inflacije koja iznosi 11%, što je za čak 3% više nego u eurozoni.
Mitrović: Crna Gora živi na račun penzionera, vrijeme je da se suočimo sa planom ove vlade i ocijenimo da li je na pravom putu

On je ukazao na to da je u decembru prosječna penzija u Crnoj Gori u najnižoj zaradi, kojoj je bila najbliža, bila procentualno 116%.

Nakon što je promijenjen koncept socijalne politike, kako je saopštio, taj odnos je pao za 50%.

“Nakon povećanja penzija odnosno usklađivanja od 8,2%, taj iznos je niži od decembra za 44%. Crna Gora živi na račun penzionera Crne Gore”, konstatovao je on.

Između ostalog, podsjetio je i na činjenicu da je sa 52% materijalno obezbjeđenje porodice palo na 28% u najnižoj zaradi u Crnoj Gori.

U krajnjem Mitrović je konstatovao da je u prethodnoj godini iskreirana politička javnost na način da se neko želio predstaviti građanima Crne Gore kao dobronamjeran u odnosu na one koji najteže žive u državi, ali da je vrijeme da se suočimo sa planom ove vlade i ocijenimo da li je ista na pravom putu.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

Najnižu penziju od 147 eura, prima blizu 17 hiljada penzionera

Abazović: Nema kalkulacija sa prozapadnim putem, Crna Gora najbliža opciji da zadrži postojeći sastav Vlade

Da li je Beograd Crnu Goru ostavio na miru?

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Manje akcize na gorivo do kraja avgusta, Majbah od pola miliona eura ustupljen MUP-u za prevoz stranih štićenih ličnosti

Turci spremni da spuste cijenu, država bi jednim dijelom ušla u Željezaru

FOTO: Lidija Vukićević uskoro puni 60 godina, a tijelo kao djevojka

Dinoša:Više nijesam počasni predsjednik, niti član DUA