Muratović: Mjerama iz devedesetih Vlada najbolje pokazuje kakva je ekonomija države

Vlada je na predlog Ministarstva ekonomskog razvoja, usvajanjem populističke odluke koja se tiče podjele jestivog ulja socijalno ugroženom stanovništvu, pokazala pravu mjeru ekonomskog stanja naše države i njenih građana, poručio je član Izvršnog odbora DPS Boris Muratović.
Muratović: Mjerama iz devedesetih Vlada najbolje pokazuje kakva je ekonomija države

Boris Muratović

Muratović smatra da je upravo ovakav potez slika koja nas vraća u jedno od najtežih perioda za koje smo do formiranja ove vlasti mislili da je naša ružna prošlost.

“Ali posrnula ekonomija, povampireni nacionalizam i sveopšta situacija u zemlji, dekor je koji nas podsjeća na povratak u devedesete godine prošlog vijeka, kada su građani usljed sankcija i inflacije čekali u redu za podjelu osnovnih životnih namirnica. Pretpostavljamo da će se za razliku od tadašnjeg vremena podjela ulja građanima vršiti na mnogo sofisticiraniji način, odnosno kako je to ministar Milatović i najavio, akcijom koju će sprovoditi nadležne državne institucije”, saopštio je on.

Međutim, kako je naveo, osim te finese, svakako da suštinske razlike nema, jer ekonomski plan razvoja ne postoji, a Crna Gora je rekorder u Evropi u pogledu ekonomskog pada od 6,4%.

“Cijena goriva neprestano raste, a sve životne namirnice su poskupjele, brašno, ulje, najavljeno uvođenje i rast akciza na cigarete, slatkiše, alkoholna i gazirana pića… Građani znaju da je ovakva ekonomska situacija neodrživa, ali i da će egzibicionisti iz sadašnje vlasti njih i Crnu Goru skupo koštati. Svakako da će ova Vlada kao i period devedesetih godina, biti prošlost koje se nećemo željeti sjećati, ali čije ćemo posljedice nažalost itekako osjetiti dug perod i nakon nje”, zaključio je Muratović.

×

Preuzmite našu aplikaciju


0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Medojević Spajiću poručio: ROKAJ! Spajić: Oborite Vladu

Privredna komora: Najavljeno povećanje akciza će negativno uticati na privredu

ANALIZA STANDARDA: Pogrešan tajming, povećanje akciza hrani sivu ekonomiju

Muratović: Lovac na zmajeve postao lovac na kokoške

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

VIP loža na nastupu Dina Merlina u Porto Montenegru, košta 2.500 eura

Novović: Plaćeničko, propagandno glasilo širi lažni mit o ugroženosti Srba

Burić sa Rajzing Rajnke: Državno tužilaštvo ne smije biti ni pod čijim uticajem

Radulović pored poslaničke plate prima i dvije penzije