Izvor: RTCG

Odbor direktora protiv prodaje HG ”Budvanska rivijera”

Odbor direktora Hotelske grupe 'Budvanska rivijera' AD Budva (Društvo) jednoglasno je protiv prodaje Hotelske grupe 'Budvanska rivijera', saopštili su oni, i dodali da je to dio Mišljenja koje je Odbor direktora, kao organ upravljanja, danas objavio povodom dostavljenog Prospekta MKG Properties za preuzimanje akcija Hotelske grupe 'Budvanska rivijera' AD Budva.
Odbor direktora protiv prodaje HG ”Budvanska rivijera”

Odbor direktora je stava da Hotelska grupa „Budvanska rivijera“ treba da ostane u većinskom državnom vlasništvu.

“U Mišljenju se navodi da u uslovima postkovid poslovanja, geopolitičke situacije i kretanja na turističkom tržištu MKG Properties neće u bitnom unaprijediti poslovanje ‘Budvanske rivijere’, budući da je u normalnim poslovnim okolnostima HG ‘Budvanska rivijera’ najuspješnija hotelska grupa u Crnoj Gori, sa tendencijom da u narednim godinama, uz postojeća i planirana investiciona ulaganja, odgovorno korporativno upravljanje i rast profitabilnosti to i ostane, kao prepoznatljiv crnogorski turistički brend”, navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, Odbor direktora je stava da MKG Properties neće u bitnom unaprijediti politiku zapošljavanja i radnopravni status zaposlenih budući da HG ‘Budvanska rivijera’, kao privredno društvo u većinskom vlasništvu Države, kvalitetno i odgovorno vodi politiku zapošljavanja sa tendencijom da nastavi da se na upražnjena radna mjesta zapošljavaju najstručniji kadrovi, uz postojanje kvalitetne socijalne politike za zaposlene i njihov radnopravni status.

“Protiv prodaje HG ‘Budvanska rivijera’ su predsjednik Odbora direktora Mijomir Pejović i članice Ivana Đurović i Sonja Kuljača. Članovi Odbora Jovan Purar i Vladimir Sekulić nisu imali pravo učestvovanja u sačinjavanju Mišljenja jer se smatraju direktnim učesnicima u smislu čl. 29 stav 2 i 3 Zakona o preuzimanju akcionarskih društava”, navodi se u saopštenju.

Prema njihovim riječima, 26, aprila ove godine, odlukom Skupštine akcionara Društva, u novi Odbor direktora imenovani su Mijomir Pejović, Ivana Đurović i Sonja Kuljača, kao predstavnici državnog kapitala, Vladimir Sekulić, ispred AIK banke i Jovan Purar kao predstavnik Tandexon limited.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

,,Kralj šećera“ hoće da preuzme Budvansku rivijeru i Sveti Stefan hotele

Vladi i Budvanskoj rivijeri zabranjeno da preduzimaju radnje na štetu Adriatic Propertiesa

Krapović: Treba odmah odbiti ponudu da se Budvanska rivijera i Sv. Stefan prodaju za 61,5 miliona eura

Delegacija Sejma Poljske u posjeti Crnoj Gori

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

KADROVSKE PROMJENE: Uskoro smjena u CB Budva – Terzić umjesto Bubanje?

U Beogradu uhapšen Nemanja Miljković: Osumnjičen za pljačku u Nikšiću, u kojoj je ubijen Ljubiša Mrdak

Medojević: Koji švercer ne bi opet Abazovića častio sa 21 milion eura, ljubi ga Ambasadorka

DPS Ulcinj: Podnijete krivične prijave protiv Nimanbegua, 18 odbornika i upravnog inspektora