Odbor u utorak o budžetu za 2022. godinu

Predsjednik Odbora za ekonomiju, finansije i budžet Vladimir Joković sazvao je sjednicu tog skupštinskog tijela na kojoj će se, između ostalog, raspravljati o Predlogu zakona o budžetu Crne Gore za 2022. godinu i Predlogu odluke o zaduživanju Crne Gore. Sjednica će se, kako je saopšteno, održati u dva dijela.
Odbor u utorak o budžetu za 2022. godinu

Prvog dana sjednice,u utorak 21. decembra u 13 sati Odbor će razmatrati Predlog zakona o budžetu Crne Gore za 2022. godinu.

A u skladu sa članom 67 Poslovnika Skupštine Crne Gore, pored ovlašćenih predstavnika predlagača zakona, na sjednicu Odbora, u skladu sa dobrom praksom, pozvan je po jedan predstavnik: Državne revizorske institucije, Centralne banke Crne Gore, Privredne komore Crne Gore, Unije poslodavaca Crne Gore, Asocijacije menadžera Crne Gore, Montenegro biznis alijanse, Američke privredne komore, Saveza sindikata Crne Gore, Unije slobodnih sindikata Crne Gore i NVO Institut alternativa – navodi se u saopštenju.

Drugog dana sjednice, 22. decembra, Odbor će nastaviti raspravu o Predlogu zakona o budžetu Crne Gore za 2022. godinu i ostalim tačkama dnevnog reda, u prisustvu ovlašćenih predstavnika predlagača, sa početkom u 10.00 časova.

Ostale tačke dnevnog reda su Predlog fiskalne strategije Crne Gore za period 2021. – 2024. godine; Nacrt programa ekonomskih reformi 2022 – 2024. godine (na upoznavanje);Predlog zakona o porezu na podizanje gotovog novca sa poslovnog računa;Predlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje;Predlog zakona o izmjeni Zakona o objedinjenoj registraciji i sistemu izvještavanja o obračunu i naplati poreza i doprinosa;Predlog zakona o izmjeni Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru;Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak fizičkih lica; Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama.

Takođe, na Odboru će se govoriti o Predlogu zakona o dopunama Zakona o finansiranju lokalne samouprave; Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poreskoj administraciji; Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dobit pravnih lica, sa amandmanima (dva) Vlade (16-02/21-1/2); Predlogu zakona o reprogramu poreskog potraživanja, sa amandmanom Vlade (16-4/21-2/2); i Tekućim pitanjima.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Dr Mugoša ministarki zdravlja: Prijeti blokada rada Ljekarske komore, očekujte brojne sudske postupke

Popović Samardžić: Nije tačno da je sud utvrdio da je Mugoša nezakonito smijenjen

U Privrednoj komori predstavljen Maršalov plan – Evropa sad

Belada: Simuliranje prava i pravde

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Papović: Da li će Demokrate podržati rušenje mauzoleja na Lovćenu, Radunović: Ima mjesta i za kapelu i za spomenik jednoumlju

Pejović: Juče počelo gašenje KAP-a, građani da znaju da će za nekoliko mjeseci poskupiti struja

RAZOTKRIVANJE VEZA: Lalovića i Karadžića terete da su dio kriminalne organizacije

Beranac preminuo nakon tuče u lokalu, uhapšen osumnjičeni za ubistvo