Philip Morris International sklopio sporazum o preuzimanju Fertin Pharme

Kompanija Philip Morris International Inc. sklopila je sporazum o preuzimanju kompanije Fertin Pharma A/S (Fertin Pharma), jedne od vodećih kompanija za razvoj i proizvodnju inovativnih farmaceutskih i proizvoda za zaštitu zdravlja na bazi oralne i intraoralne primjene, po cijeni od 5,1 milijarde danskih kruna (oko 820 miliona dolara).
Philip Morris International sklopio sporazum o preuzimanju Fertin Pharme

“Kupovina Fertin Pharme će predstavljati značajan korak na našem putu ka budućnosti bez duvanskog dima jer će unaprijediti naš asortiman proizvoda bez duvanskog dima, posebno onih za savremenu oralnu upotrebu, kao i ubrzati naš napredak u oblasti proizvoda bez nikotina“, izjavio je generalni direktor Jacek Olčak.

Kako je rekao i PMI i Fertin su posvećeni nauci i inovacijama za potrošače u cilju boljeg kvaliteta života.

“Izuzetno nam je drago što smo postigli ovaj dogovor. Raznolik tehnološki asortiman Fertin Pharme, raznovrsno poslovanje koje se konstantno širi i ekspertiza svjetske klase će obogatiti naše kanale i kapacitete za inovacije, obezbjeđujući brzu i fleksibilnu ponudu proizvoda za oralnu upotrebu koja podržava naše ciljeve da do 2025. preko 50% neto prihoda ostvarujemo od proizvoda bez duvanskog dima i najmanje milijardu dolara od proizvoda bez nikotina“, kazao je Olcak.

Fertin Pharma je privatna firma sa preko 850 zaposlenih koja posluje u Danskoj, Kanadi i Indiji. Jedna je od vodećih organizacija ugovorne proizvodnje i  razvoja (CDMO), specijalizovana za istraživanje, razvoj i proizvodnju žvakaćih guma, praškova, tableta na rastvaranje i drugih čvrstih oralnih proizvoda koji sadrže aktivne sastojke, uključujući nikotin, i u toj oblasti predstavlja jednog od vodećih proizvođača rješenja u oblasti terapije zamjene nikotina. Kompanija i njeni zaposleni donose veliko naučno iskustvo i znanje u razvoju inovativnih proizvoda, koji obezbjeđuju natprosječan rast u novim i postojećim oblastima poslovanja. Fertin Pharma je u 2020. ostvarila neto prihod od 1,1 milijarde danskih kruna (oko 160 miliona dolara).

Fertin Pharma je trenutno u vlasništvu globalne investicione organizacije EQT i kompanije Bagger-Sørensen & Co. Po završetku preuzimanja, Fertin Pharma će preći u puno vlasništvo kompanije PMI.

×

Preuzmite našu aplikaciju


0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Jacek Olczak, novi generalni direktor Philip Morris International

ISTRAŽIVANJE: Javnost očekuje da vlasti razmotre koncept smanjenja štete u borbi protiv pušenja

Saznajte šta okorjele pušače čeka u narednih 10 godina

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

HRA: Potvrđeni navodi žrtava o policijskoj torturi u istrazi Bombaških napada

FOTO: Jahta poznatog MILIJARDERA teška 295 miliona dolara, krstari Crnom Gorom

Vlahović: Ima li ko da posavjetuje ministra Radulovića?

MILAČIĆ ZA STANDARD: Ako se danas ne dogovorimo, onda su nekima važniji partijski interesi od rješavanja krize