Potpisan sporazum o saradnji između Nacionalne turističke organizacije i Fondacije Petrović Njegoš

Direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Ana Tripković Marković sastala se danas sa predsjednikom Fondacije Petrović Njegoš, princem Nikolom Petrovićem Njegošem u cilju potpisivanja sporazuma o saradnji između NTO CG i Fondacije Petrović Njegoš.
Potpisan sporazum o saradnji između Nacionalne turističke organizacije i Fondacije Petrović Njegoš

Foto: NTO

“Sporazumom je dogovorena zajednička saradnja u promociji Crne Gore kao turističke destinacije i ekološke države. NTO CG i Fondacija Petrović Njegoš će sarađivati prilikom raznih aktivnosti, poput obilježavanja značajnih jubileja, organizacije i podrške kulturno zabavnim, naučnim i drugim događajima, koji su u skladu sa ciljevima i vrijednostima obije organizacije”, saopšteno je iz NTO.

Tokom današnjeg sastanka razgovarano je o planiranim aktivnostima, značaju kulturnog nasljeđa i načinima unaprijeđenja turističke ponude Crne Gore. Dogovorena je saradnja kroz projekte kojima se Crna Gora afirmiše kao ekološka država i promoviše prirodna i kulturnu baština Crne Gore, što doprinosi boljem pozicioniranju destinacije.

“Direktorica NTO CG, Ana Tripković Marković iskazala je zadovoljstvo potpisivanjem ovog sporazuma i izjavila da ima velika očekivanja od planirane saradnje. Naglasila je da je sporazum o saradnji u obostranom interesu, te da je izuzetno dragocjena promocija destinacije prilikom zajedničkih aktivnosti, kampanja i događaja”, navodi se u saopštenju.

Princ Nikola Petrović Njegoš je ocijenio da NTO CG i Fondacija imaju dosta prostora za saradnju, i da ova saradnja može doprinijeti atraktivnosti i boljoj promociji destinacije. S tim u vezi, najavio je brojne događaje i projekte, a posebno napomenuo značaj saradnje tokom Cetinjskog bijenala. Istakao je da su u prethodnom periodu imali više izložbenih aktivnosti kojima su arhivi Cetinjskog bijenala postali dostupni javnosti, a da u narednom periodu planiraju slične izložbe na otvorenom.

“Prva ilustracija ove saradnje će biti već u septembru ove godine tokom realizacije jednog od projekata Fondacije”, zaključuju iz NTO.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Broj turista u julu i avgustu bio 80 odsto u odnosu na rekordnu 2019.

VIDEO Crna Gora oduševila poznate influenserke iz Srbije

Turisti iz BiH će i ovog ljeta uživati u ljepotama Crne Gore

NTO: Mađarski turoperatori zainteresovani da uvrste Crnu Goru u svoje programe putovanja

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

DRI: Predsjednik Ustavnog suda sam sebi potpisivao rješenja o prekovremenom radu

Zeković: Interventnim jedinicama policije naređen dolazak u Podgoricu zbog potpisivanja tzv. temeljnog ugovora

NIKOLIĆ: Inicijativa za smjenu Vlade nakon potpisivanja ugovora sa SPC

Kabinet Abazovića odbacio sve primjedbe na ugovor sa SPC: Hvala na sugestijama, vrijeme da se posvetimo životnim temama