test

POTVRĐENO PISANJE STANDARDA: Za novog direktora To Montenegro predložen Krešimir Kučko

Standard

20/05/2022

14:27

Odbor direktora To Montenegro predložio je Ministarstvu kapitalnih investicija da za novog direktora državne avio-kompanije izabere Krešimira Kučka. Portal Standard početkom aprila mjeseca pisao je da Kučko slovi za najozbiljnijeg kandidata za ovu poziciju.

Predlog je stigao u ponedjeljak novom ministru kapitalnih investicija Ervinu Ibrahimoviću. Bord avio-kompanije imao je do juče rok da predloži kandidata za novog direktora, po konkursu od 18. marta.

Stigle dvije kandidature: KUČKO favorit za novog direktora AIR MONTENEGRO

O izboru novog direktora odlučiće se na nekoj od narednih sjednica Vlade.

Na konkurs za izbor novog izvršnog direktora crnogorske aviokompanije Air Montenegro, pristiglo je deset kandidatura.

Kučko slovi za jedno od najvećih imena avijacije u regionu, a preko 30 godina proveo je radeći u vazduhoplovstvu. Kučko je rukovodio Kroacijom Airlines u najsloženijem periodu, kada ju je trebalo rekonstruisati i izvesti na put moderne kompanije.

Kučko je posljednjih godina bio izvršni direktor bahreinske kompanije GULF AIR, a trenutno je na poziciji savjetnika Borda iste kompanije. Prije Bahreina, u periodu 2012-2017. bio je izvršni direktor Kroacije Airlines i u tom periodu je hrvatska nacionalna kompanija završila svoje poslovanje sa preko 260 miliona eura prihoda, modernom flotom od 13 aviona i prevozila više od 2 miliona putnika godišnje, u čijoj su strukturi dominirali turisti iz zemalja zapadne Evrope.

Takođe, Kučko je više od deceniju bio regionalni direktor hrvatske aviokompanije za Švajcarsku, a kasnije i za Belgiju i Holandiju. Tečno govori tri jezika i član je vodećih svjetskih vazduhoplovnih udruženja (IATA, AMADEUS, AEA…).

Trenutno mjesto v.d direktora zauzima Dragana Frantov Nikolić koja je zamijenila Predraga Todorovića, prvog čovjeka Air Montenegro do 31.03.2022. i koju je Vlada imenovala za prelazni period.

Izvor (naslovna fotografija):

Krešimir Kučko

Ostavite komentar

Komentari (0)