Pozitivno mišljenje na finansijski izvještaj Liberalne partije

Državna revizorska institucija dala je pozitivno mišljenje na godišnji finansijski izvještaj Liberalne partije i uslovno mišljenje na reviziju pravilnosti poslovanja te stranke za 2021. godnu.
Pozitivno mišljenje na finansijski izvještaj Liberalne partije

Mišljenje je, na bazi sprovedene revizije, utvrđenog činjeničnog stanja i izjašnjenja subjekta revizije na Preliminarni izvještaj DRI, donio nadležni Kolegijum DRI: predsjedavajući Senatom DRI, senator Nikola N. Kovačević i rukovodilac Kolegijuma i senator Zoran Jelić.

Finansijskom revizijom je utvrđeno da je Godišnji konsolidovani finansijski izvještaj Liberalne partije za 2021. godinu u svim bitno materijalnim aspektima sastavljen i prezentovan na fer i objektivan način u skladu sa važećim okvirom finansijskog izvještavanja.

Revizijom pravilnosti poslovanja Liberalne partije utvrđene su neusklađenosti poslovanja iste u odnosu na kriterijume revizije koje su materijalno značajne, ali ne i prožimajuće. Revizijom su utvrđene neusklađenosti poslovanja koje se odnose na nedosljednu primjenu Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, Zakona o radu, Zakona o sprečavanju nelegalnog poslovanja, Uredbe o naknadi troškova zaposlenih u javnom sektoru, Pravilnikom o obliku, sadržini, načinu popunjavanja i dostavljanja jedinstvenog obrasca izvještaja o obračunatom i plaćenom porezu na dohodak fizičkih lica i doprinosima za obavezno socijalno osiguranje – saopšteno je iz DRI.

Konačni izvještaj o reviziji Godišnjeg konsolidovanog finansijskog izvještaja Liberalne partije za 2021. godinu namijenjen je rukovodstvu subjekta revizije, Skupštini Crne Gore, Agenciji za sprječavanje korupcije i ostaloj zainteresovanoj javnosti.

U DRI napominju da je subjekt revizije dužan da u roku od 30 dana od dana prijema konačnog Izvještaja o reviziji dostavi Državnoj revizorskoj instituciji Akcioni plan za realizaciju preporuka, a u roku od šest mjeseci, Izvještaj o realizaciji preporuka iz Izvještaja o reviziji.

Shodno Protokolu o saradnji između Skupštine Crne Gore i Državne revizorske institucije, konačni Izvještaj o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja Liberalne partije za 2021. godinu, dostavlja se Skupštini Crne Gore na upoznavanje.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Kontrolna revizija zaštite šuma u svijetlu samita u Glazgovu

Održana sjednica Skupštine Glavnog grada; Vuković: U 2021. godini realizovane sve planirane aktivnosti

Đurović: Unaprijeđen rad parlamenta u dijelu praćenja rada i izdatih preporuka DRI kroz povećanje broja kontrolnih i konsultativnih saslušanja

DRI dala negativno mišljenje na Predlog zakona o završnom računu budžeta za 2021.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

EPCG PRED KOLAPSOM: Uzeli kredit da podijele plate

Uhapšena grupa mladića: Osumnjičeni da su zapalili auto na Zabjelu

Incident između Bara i Ulcinja: Povrijeđena dva policajca na službenoj dužnosti i skiper čamca za spašavanje

VLAST U PODGORICI: Slijede teški pregovori Evrope sad i DF-a, URA se ništa ne pita, DPS čeka rasplet