Premijer sa predsjednikom OTP banke: Stabilnost bankarskog sektora u najboljem interesu građana i privrede

OTP grupa je pouzdan partner privrede i građana u Crnoj Gori, ocijenjeno je danas na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore dr Dritana Abazovića, dr Šandora Čanjija, predsjednika i glavnog izvršnog direktora OTP banke i Tamaša Kamarašija, predsjednika Upravnog odbora CKB-a.
Premijer sa predsjednikom OTP banke: Stabilnost bankarskog sektora u najboljem interesu građana i privrede

Predsjednik Vlade Abazović je istakao da je bankarski sektor u Crnoj Gori stabilan, da građani imaju povjerenje u njega i da su rezultat toga vrlo visoki depoziti.

„Stabilan bankarski sektor je u najboljem interesu građana i privrede i za Vladu je vrlo bitno da je situacija u tom sektoru stabilna“, kazao je Abazović.

Predsjednik Vlade i predsjednik OTP banke razgovarali su i o uticaju agresije Rusije na Ukrajinu, na poslovanje banaka u Evropi i istakli značaj velikih depozita za ekonomski sistem u Crnoj Gori i na čitavom starom kontinentu.

Predsjednik OTP banke Šandor Čanji posebno se osvrnuo na potencijale naše zemlje za dalji razvoj bankarskog poslovanja.

„Crna Gora je kroz prisustvo CKB-a važan dio OTP grupe i prepoznato tržište u kontekstu mogućnosti za unapređenje bankarskog poslovanja. U CKB-u, kao i u čitavoj OTP grupi, sprovodimo temeljne promjene da bismo klijentima pružili najbolju uslugu. Klijenti od nas očekuju digitalne i brze servise, ali i pouzdanog partnera koji će im pomoći da odgovore na nepredviđene okolnosti, poput onih kojima smo izloženi u posljednje vrijeme“, kazao je Čanji.

Čanji je podsjetio da se CKB, kao dio OTP grupe, uvijek uspješno određivala prema izazovima sa kojima se suočavala, sve vrijeme ostajući ključni partner privrede i građana u Crnoj Gori.

Dr Šandor Čanji, osim što je pune tri decenije na čelu OTP-a, obavlja još nekoliko vrlo značajnih dužnosti: zamjenik je predsjednika mađarske naftne i gasne kompanije MOL, supredsjedavajući Nacionalnog udruženja preduzetnika i poslodavaca (VOSZ), predsjednik Fudbalskog saveza Mađarske, član UEFA Izvršnog komiteta i jedan je od najvećih investitora u poljoprivredi i prehrambenoj industriju u centralnoj i istočnoj Evropi.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

OTP banka prijavila SDT-u bivšeg glavnog direktora CKB Pala Kovača

EVROPA SAD POVEĆALA TRAŽNJU ZA KREDITIMA – BANKE ZA STANDARD: Među najtraženijim su stambeni, kreditiranje turizma intenzivnije u južnim opštinama

Banke od kamata ostvarile prihod od 148 miliona, a od provizija skoro 38 miliona eura

SDT istražuje da li je bivši direktor CKB Pavle Kovač zloupotrijebio službeni položaj

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

FOTO: Najljepša voditeljka uživa na ljetovanju, je li vam poznato OVO MJESTO?

Glavni odbor SNP-a o potezima nakon formiranja vlasti u Beranama

Abazović: Na narednoj sjednici šira informacija o pregovaračkom timu i svim vjerskim zajednicama

ĐENERO ZA STANDARD: Crna Gora treba da zanemari nepovoljan međunarodni okvir za proširenje EU i samostalno „plovi protiv vjetra”