test

Prijestonica uputila poziv za dostavljanje prijedloga projekata za Program razvoja za 2023.

Standard

17/05/2022

15:32

Prijestonica Cetinje uputila je poziv svim zainteresovanim strankama za dostavljanje prijedloga projekata koji se mogu naći u Programu razvoja Prijestonice Cetinje 2023. godine.

“Članom 30. Zakona o Prijestonici za potrebe razvoja Prijestonice Cetinje u budžetu Crne Gore obezbjeđuju se sredstva u visini od 0,6% projektovane vrijednosti tekućeg budžeta Crne Gore, kojim se mogu finansirati: projekti koji doprinose otvaranju novih radnih mjesta, razvojni projekti, infrastrukturni projekti, projekti na očuvanju kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa, projekti za valorizaciju turističkih potencijala, projekti od javnog interesa koji se realizuju po modelu javno-privatnog partnerstva i ostali projekti od značaja za razvoj Prijestonice.

Članom 31. Zakona o Prijestonici propisano je da je gradonačelnik Prijestonice dužan da prijedlog godišnjeg Programa razvoja Prijestonice za naredniu godinu, uz prethodno informisanje Skupštine Prijestonice, a nakon sprovedene javne rasprave, dostavi Senatu najkasnije do 1. oktobra. Godišnji Program razvoja Prijestonice Senat Prijestonice usvaja najkasnije do 1. novembra tekuće godine”, naveli su iz Prijestonice. 

U cilju pripreme nacrta Programa razvoja, najkasnije do 25. maja 2022. godine, potrebno je dostaviti prijedloge projekata koji se mogu naći u Programu za razvoj Prijestonice Cetinje za 2023.

Ostavite komentar

Komentari (0)