test

RASPISAN TENDER: Za novu zgradu RTV Nikšić milion i po eura

Standard

13/06/2022

10:57

Danas je raspisan tender za izgradnju nove zgrade Radio televizije Nikšić u vrijednosti od 1,5 milion eura.



Na taj način počinje realizacije projekta kojim će se konačno obezbijediti odlični uslovi za rad RT Nikšić, kao najvećeg lokalnog emitera u Crnoj Gori.

Direktor Radio televizije Nikšić, Nikola Marković kazao je da će novi objekat imati četiri moderna studija na tri nivoa, a na prostoru od 1.600 kvadrata biće urađen reprezentativan objekat čijom će izgradjnom nekadašnji Dom revolucije dobiti puni sjaj.

– Ovaj projekat je primjer sinegrije u gradu pod Trebjesom, kada je ideja prethodnih rukovodstava grada i lokalnog javnog servisa o izgradnji nove RT Nikšić, prepoznata kao kvalitetna zbog čega smo na njenoj realizaciji radilli proteklih pola godine.Uz podršku grada i države vjerujemo da će Radio televizija Nikšić biti jedan od reprezentativnijih lokalnih javnih servisa u regionu. Zato imamo pravo da od svih društvenih i političkih činilaca tražimo podršku kako bi građani Nikšića, ali i čitave Crne Gore dobili još jedan kvalitetan javni servis. Vjerujemo i da ćemo, zahvaljujući dosad postignutim rezultatima, tu podršku i dobiti – istakao je Marković.

On je dodao da se istovremeno krenulo u obezbjeđivanje tehničkih uslova da RT Nikšić postane javni emiter sa nacionalnom pokrivenošću i očekujemo da se i to pitanje riješi u narednih mjesec-dva.

– Gradeći otvorenu i građanima dostupnu televiziju uspjeli smo da za samo šest mjeseci podignemo gledanost, ali i nivo sopstvene produkcije koja je jedna od najveih u zemlji. Danas RT Nikšić emituje 12 sati i 40 minuta sopstvenog programa dnevno to je povećanje od 188,1 odsto, a broj emisija sa šest je povećan na 28. Rast posjeta portalu je u proteklih pola godine 365,87 odsto, a Fb stranici čak za 697,9 procenata – naglasio je Marković.

Ostavite komentar

Komentari (0)