Reagovanje kompanije Pošta CG

Povodom teksta sa naslovom
Reagovanje kompanije Pošta CG

“O odsustvu profesionalnosti i novinarske etike prilikom pisanja ovog impresionističkog teksta najbolje govori činjenica da ste nam pitanja, koncipirana vrlo sugestivno, sa malicioznim tendencijama, dostavili u utorak u 13 časova i 2 minuta, a tekst objavili već narednog dana u 6 časova i 59 minuta, ne ostavljajući nam realan rok koji je neophodan da bi se odgovorilo na vaša pitanja.

Samim tim, Vašoj redakciji nije ni bio cilj da dobijete odgovore i da javnost tačno i objektivno izvjestite o pomenutim pitanjima. Pošta Crne Gore od dolaska novog menadžmenta, od maja 2021. godine, nijednom mediju nije ostala dužna odgovore na pitanja, niti smo ih izbjegavali, jer zahvaljujući dobrom rukovođenju, nije ni bilo potrebe da se odgovori izbjegavaju. 

Međutim, kako ste vrlo neozbiljno pristupili temi i kako nijeste željeli da dobijete odgovore od Pošte, ne radi Vašeg medija, nego zbog javnosti, moramo istaći da Vam je Vaš ,,pouzdani” sagovornik iznio sijaset neistina, počevši od broja zaposlenih, navoda da je vršeno partijsko zapošljavanje, tvrdnji da će Pošta biti gubitaš, kao i kada je riječ o podršci koju je Akt o sistematizaciji dobio na Odboru direktora. Kada uklonimo apsolutno netačne informacije, koje smo već naveli, tekst obiluje paušalnim procjenama lica koja nijesu dobro upućena u poslovanje Pošte i jasnom namjerom da se diskredituje rad novog menadžmenta na čelu sa direktorom Draganom Tufegdžićem.U skladu sa tim, ovom prilikom ćemo Vas podsjetiti na Zakon o medijima član 39:Nije dozvoljeno objavljivanje informacije kojom se vrši povreda časti i ugleda. Objavljivanje informacije koje mogu štetiti časti i ugledu, dozvoljeno je ako je informacija tačna, izvještava o stvarima od javnog interesa i doprinosi pravu na informisanje.

S obzirom na to da nijeste ispoštovali ni princip istinitosti, ni princip da informacija doprinosi pravu na informisanje, jer ste iz nepouzdanih izvora širili informacije, jasna je namjera da na političkoj osnovi diskriminišete rukovodstvo – izvršnog direktora i sve članove Upravnog odbora kojima ste u Vašem tekstu na teret stavili zloupotrebu položaja, jer ste naveli da je izvršni direktor Dragan Tufegžić planski i organizovano obezbijedio podršku članova Upravnog odbora. Jedini član Zakona o medijima na koji ćemo Vas još podsjetiti jeste član 49 u kom se navodi ,,Svako čije je pravo ili interes povrijeđen neistinitom, nepotpunom ili netačno prenijetom informacijom ima pravo da od glavnog urednika zahtijeva da objavi ispravku neistinite, nepotpune, ili netačno prenijete činjenice, bez naknade.Ovo je demant Pošte Crne Gore, koji, opet po Zakonu, možete mijenjati samo u domenu štamparskih i gramatičkih ispravki. 

Sa ostalim članovima Zakona o medijima upoznaće Vas organi sudske vlasti, kad pred njima budemo raspravljali o razlozima, motivima i povodima za ciljani pokušaj urušavanja ugleda rukovodstva i nanošenja šteti samoj Kompaniji”.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

1 komentara


Mihiz

Sve što je Standard objavio o zloupotrebama u Pošti Crne Gore je tačno i istinito. Loša i neuka odbrana Tufegčiću. Kad dođu nove upravljačke i rukovodne strukture u Poštu Crne Gore tek će se viđeti vaša nepočinstva Tufegčiću. Molim Standard objavljivanja svojih istraživačkih tekstova o zloupotrebama u Pošti Crne Gore. To je jedini način da javnost sazna stvarnu i istinu o Pošti Crne Gore

Odgovori

POVEZANI ČLANCI

Konjević Spajiću: Svaka čast! Vaše “kuliranje” parlamentarne većine je za desetku

SAZNAJTE KOJI STE ZNAK U MJESEČEVOM HOROSKOPU: Otkriva karakter, puteve sudbine i duboke tajne – važan je mjesec rođenja!

ABAZOVIĆ o Belvederu: Neodgovorni pojedinci željeli da se zapali Crna Gora, nije im uspjelo; Temeljni ugovoru sa SPC će biti javan

Zašto su veze iz srednje škole najsrećnije

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

AFERA ,,UNIŠTAVANJE CIGARETA“: Milošević pao, Adžić na meti

Pavićević: Biće podnijeta krivična prijava protiv Miloševića

Konjević: Abazović i Milošević imali kontakte sa registrovanim članovima jedne organizovane kriminalne grupe

Abazović sam otkrio da je javna rasprava bila fingirana