test

Šarović: Zimska turistička sezona na Žabljaku zvanično počinje 15. decembra

Standard

19/11/2022

19:47

Nakon dobre ljetnje turističke sezone u gradu pod Durmitorom spremaju se za zimsku. Pripreme lokalne uprave, ali i hotelijera, privode se kraju pa nas zvaničan početak sezone očekuje za mjesec.

“Sve potrebne pripreme su urađene, te negdje okvirno 15.decembra planiramo i zvanično otvaranje zimske turističke sezone. Kvalitet same sezone će zavisiti od količine snijega. Ukoliko izostanu sniježne padavine imamo druge sadržaje i mogućnosti, kako bi turisti uživali, ali svakako snijeg i sniježne padavine su jako bitne”, kazala je Vanja Šarović, direktorica TO Žabljak.

Padavinama se nadaju i na Ski centru “Savin kuk”.

“Mi uvijek imamo strah od nedostatka sniježnih padavina. U svakom slučaju, od snijega će zavisiti i druga skijališta. Ljetnja sezona je završena krajem septembra uspješno, s tim bih se pohvalio. Odmah smo počeli sa pripremama za zimsku sezonu koja je teška, dugo traje, ali priveli smo je kraju. Sada se čeka samo snijeg”, istakao je Marinko Purić iz Ski centra “Savin kuk”.

Dvije dvosjedne žičare, dva ski lifta ali i mogućnost noćnog skijanja ponuda je Ski centra “Savin kuk”.

I ove godine, uvjerava Purić, imaće prihvatljive cijene.

“Mislim da ćemo i ove godine biti najkonkurentnije skijalište u regionu. Imaćemo prihvatljive i normalne cijene za ski pasove, za ono što mi posjedujemo, tako da ove sezone će biti malo skuplji ski pas, ali neće se osjetiti na broju posjetilaca. Cjenovnik bi trebalo da završimo 15. novembra, kao i prošle godine. Dnevni ski pas će biti 13 ili 15 eura”, kazao je Purić.

Privode se kraju i pripreme hotelijera. Do polovine decembra svi hoteli će biti otvoreni, a na Žabljaku očekuju domaće, ali i goste iz regiona.

“Na Žabljaku, u zimskom periodu, najveći broj gostiju je iz Crne Gore i regiona-80 odsto, a onih 20 odsto imamo, ali to su sve prilično mali procentualni sadržaji ukupnoj strukturi, Izraelaca i Albanaca, s tim što oni tradicionalno vole Kolašin, pa će sigurno tako i ostati. Kada je riječ o Žabljaku, mislim da neće doći do značajne promjene. Moram reći da će cijene biti visočije nego predhodnih godina, ali to je i za očekivati, s obzirom na inflaciju. Prema interesovanju trenutnom, i prema Bookingu, uglavnom je riječ o gostima iz regiona i Crne Gore”, objašnjava Šarović.

U ovogodišnju zimsku sezonu Žabljak ulazi sa deset hotela, kao i sa četiri hiljade ležajeva u privatnom smještaju. Sve to, kaže direktorica lokalne turističke organizacije, dovoljno je za uspješnu sezonu.

Izvor: Gradski.me

Ostavite komentar

Komentari (0)