Sastanak u Vladi povodom bolnice Meljine: Postoji dobra volja da se situacija riješi u korist građana i zaposlenih

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović sa svojim saradnicima sastao se danas u svom kabinetu sa rukovodstvom bolnice 'Meljine', predsjednikom Opštine Herceg Novi Stevanom Katićem i predsjednikom SO Ivanom Otovićem. Na sastanku je zajednički zaključeno da postoji dobra volja obje strane da se ova situacija riješi u korist građana i zaposlenih.
Sastanak u Vladi povodom bolnice Meljine: Postoji dobra volja da se situacija riješi u korist građana i zaposlenih

Kako je saopšteno iz Vlade, na sastanku je izražena zabrinutost zbog finansijske situacije u kojoj se našla ova zdravstvena ustanova i ocijenjeno kao urgentno da nadležni državni organi učine sve da se nađe rješenje i omogući normalno funkcionisanje Bolnice Meljine.

Abazović je istakao da je informisan o finansijskim problemima Bolnice Meljine.

“Upoznati smo sa problemima, imamo razumijevanje za proteste i nezadovoljstvo građana. Iako su nam manevarske mogućnosti ograničene, zbog toga što je ova zdravstvena pod privremenom mjerom Tužilaštva, Vlada aktivno radi na iznalaženju rješenja za ovaj problem”, kazao je Abazović tokom današnje press konferencije.

Uprkos komplikovanosti problema, kako je istakao premijer u tehničkom mandatu, sastanak je bio vrlo konstruktivan i predloženo je više potencijalnih kratkoročnih i dugoročnih rješenja.

“Imamo tri modela za rješenje ovog problema. Nadamo se da ćemo imati podršku i Tužilaštva i Suda. Prva mjera će biti na sjednici Vlade ove sedmice. Problem isplate zaostalih zarada smo voljni da riješimo. Država ima i volju i sredstva i važno je da to uradimo po zakonu”, kazao je Abazović.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Pala Vlada Dritana Abazovića

STANDARD OBJAVLJUJE ANALIZU SLUČAJA “POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA”: Katnić do detalja opisao i ukazao na kršenja zakona od strane Vijeća Apelacionog suda, niko nije reagovao

Skupština Opštine Herceg Novi: Bolnica Meljine mora da opstane

Ovo su kadrovska rješenja sa sjednice Vlade

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Vuksanović Stanković: Tek će se viđeti kakve je štetne planove Varhelji imao za Crnu Goru

UBISTVO NIKOLE BOJOVIĆA: Utvrđeno da je Cvetanović na snimku, odbrana traži saslušanje vještaka

Saobraćajna nezgoda kod tunela Mekavac: Automobil završio na krovu

Saobraćajna nezgoda u blizini Cijevne: Sudar tri vozila, povrijeđena jedna osoba