Šćekić Milatoviću: Šta ste uradili kao ministar da obezbijedite nove prihode u budžetu?

Potpredsjednik SNP-a i ministar zdravlja Dragoslav Šćekić reagovao je na izjave bivšeg ministra ekonomskog razvoja Jakova Milatovića i poručio mu da odgovori građanima šta su uradili kao ministri da obezbijede nove prihode u budžetu, od kojih bi nadomjestili nedostajućih 200 miliona eura koje ste uskratili zdravstvenom sistemu ukidanjem doprinosa za zdravstvo?
Šćekić Milatoviću: Šta ste uradili kao ministar da obezbijedite nove prihode u budžetu?

Dragoslav Šćekić

Reagovanje Šćelića prenosimo u cjelosti:

Gospodine Milatoviću, očekivao sam da ćete pokušati na jedan ozbiljan, Oksfordski otmen način, pred građanima, da pokušate da se odbranite od optužbi koje sam uputio Vama i bivšem ministru Spajiću, ali vidim da se Vaš odgovor sveo na jeftino palanačko rekla-kazala lupetanje.

Moje saopštenje sadrži vrlo ozbiljne optužbe na rad Vas i 42. Vlade Crne Gore, za stvari koje su od vitalnog značaja za građane Crne Gore, a to je, između ostalog, i ugroženost funkcionisanja zdravstvenog sistema Crne Gore.

Odgovorite građanima šta ste uradili kao ministri da obezbijedite nove prihode u budžetu, od kojih bi nadomjestili nedostajućih 200 miliona eura koje ste uskratili zdravstvenom sistemu ukidanjem doprinosa za zdravstvo?

Kao doskorašnji gradonačelnik Berana imam moralnu obavezu da Vam odgovorim kratko na ove nepovezane i neozbiljne tvrdnje, koje ste naveli pokušavajući da diskreditujete moj rad.

Put Jelovica Berane je pušten u funkciju od 2015. godine i za njegovo održavanje je zadužen AD Crnagoraput, a ne Opština Berane. Pretpostavljam da ste htjeli da me optužite da zbog mene nije završen put Jelovica-Jezerine-Kolašin, čiju izgradnju finansira Država Crna Gora, što samo potvrđuje da kao ministar niste naučili šta su nadležnosti Vlade, a šta lokalne samouprave.

Kao ministar, za godinu i po trajanja Vaše Vlade niste učinili ništa da se taj putni pravac završi, a očigledno da niste ni znali da je izgradnja u toku i u kojoj je fazi. Izgradnju hidrocentrala duž tog regionalnog magistralnog puta je, inače, odobrila tadašnja Vlada Mila Đukanovića, a ne Opština Berane.

Što se tiče razvoja putne mreže, Vaša Vlada će ostati zapamćena jedino po „ekpertskom“ sporazumu, zbog kojeg će sada Država Crna Gora da isplati četiri miliona eura kompaniji “Universal Monte” po osnovu obaveze predviđene raskidom Sporazuma o izgradnji, funkcionisanju i transferu puta Meljine – Petijevići, kojim će se vjerujem, detaljno pozabaviti Tužilaštvo.

Iskreno vjerujem da će Tužilaštvo u narednom periodu ispitati i kako je lanac šverca cigareta, koji kontrolišu lica povezana sa DPS-om nesmetano funkcionisao tokom rada Vaše, 42. Vlade.

Ono što su građani vidjeli jeste da se taj šverc tokom 43. Vlade zaustavio, što je odmah rezultovalo i rekordnom naplatom akciza na duvanske proizvode.

A to koliko je DPS bio srećan tokom trajanja 43. Vlade, najbolje je pokazalo i izglasavanje nepovjerenja Vladi po hitnom postupku zajedno sa Demokratama i to odmah nakon serije hapšenja njihovih istaknutih članova, potpisivanja Temeljnog ugovora sa SPC, pripreme Zakona o nelegalno stečenoj imovini koji direktno ciljaju na DPS.

Gospodine Milatoviću, mi i dalje od Vas nestrpljivo očekujemo konkretne odgovore na sve ove itekako ozbiljne teme, koje tangiraju naš sistem i naše građane, iako znamo da ih nemate. Jer dok mi dokumentovano iznosimo činjenice i podatke, Vi se isključivo bavite jeftinim i veoma štetnim populizmom zasnovanim na lažnim obećanjima.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Pala Vlada Dritana Abazovića

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

Odreknite se šećera na sedam dana, ovo će se desiti vašem tijelu

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

EVO KO JE ŽENA VOĐE ŠKALJARACA KOJA JE SVJEDOČILA UBISTVU: Viđala ga dok je bio u zatvoru, nosila mu sumnjive pakete

Put Vukotića do vođe škaljarskog klana i ubistvo koje je sve promijenilo

Crnogorskoj policiji zvanično potvrđeno da je Jovica Vukotić ubijen u Istanbulu

Kum Nemanje Medina: Optuženi Ulama mi se hvalio zoljom, u 90 odsto slučajeva je imao oružje