Šehović o emisiji akcija EPCG: Vladina politika služenja tuđim interesima se ne krije ni u oblasti energetike

Politika služenja tuđim interesima, po kojoj je Vlada Crne Gore prepoznata, više se ne krije ni u oblasti energetike. Naprotiv, kazao je lider Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Damir Šehović, komentarišući to što je Elektroprivreda (EPCG) objavila javni poziv za prodaju paketa sopstvenih akcija u blok transakciji.
Šehović o emisiji akcija EPCG: Vladina politika služenja tuđim interesima se ne krije ni u oblasti energetike

Damir Šehović

” Zato se prodajom sopstvenih akcija EPCG silom na sramotu pokušava otvoriti prostor, plašimo se unaprijed poznatom kupcu, za vršljanje kroz energetski sektor Crne Gore. Čini se istom onom koji je “većinski vlasnik” same Vlade, jer interesovanje za ponuđene akcije mogu pokazati samo kompanije koje su “ohrabrene” da mogu doći i do 15 odsto udjela, koji bi im garantovao mogućnost za štetan, Crnoj Gori dobro poznat “uticaj sa strane”, i na politiku EPCG”, naveo je Šehović na Tviteru.

Prema njegovim riječima, više je nego očigledno da je “važan regionalni igrač” bacio oko na crnogorski energetski sektor.

” Još gore od toga je to što u takvom svom naumu, ima podršku naše Vlade. Koja se više i ne trudi da svoju servilnost sakrije, budući da je evidentno da je pod njegovim patronatom i formirana”, naveo je Šehović.

Postaje jasnije, naglašava on, i zašto se uporno insistiralo na pojedinim DF-ovim kadrovskim rješenjima u Odboru direktora kompanije.

” Zato je obaranje 43. Vlade potreban, a pobjeda na izborima nakon toga, na kojima SD insistira, dovoljan uslov da se ovo stanje promijeni. Dok još nije kasno”, poručio je Šehović.

Iz EPCG je saopšteno da je predmet javnog poziva prodaja 11.813.238 sopstvenih akcija u blok transakciji.

Navodi se da je minimalna cijena 8,63 eura po akciji (investiciona cijena po Elaboratu o procijeni vrijednosti akcija).

U javnom pozivu navodi se da će se odabir najpovoljnije ponude sprovesti putem nadmetanja sa potencijalnim kupcima koje uzmu učešće po uslovima iz javnog poziva.

Pravo da učestvuju na nadmetanju imaju energetske kompanije instalisanih kapaciteta najmanje hiljadu MW ili sa osnovnim kapitalom najmanje 500 miliona eura ili Investicioni fondovi koji se kotiraju na organizovanom tržištu kapitala, imaju pozitivan finansijski rezultat u posljednje tri godine, kapital od najmanje milijardu eura, i ulaganje u energetski sektor minimalno 100 miliona u zadnjih pet godina.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Za koga menadžment pakuje deset odsto akcija EPCG

Ako ne bude kiše biće i poskupljenja i restrikcije struje

SEKULIĆ o prodaji akcija EPCG: Priča o strateškom investitoru ne pije vodu

Lakićević tvrdi da je retroaktivna izmjena faktura legitimna

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

M portal: Demokratski front nije neophodan za imenovanja u pravosuđu

Gorjanc Prelević odbila učešće u radu ekspertske komisije jer ne želi da sarađuje sa Markovićem

Vujović: Ako u timu imate advokata SPC, komentar je suvišan, Abazović čitav proces vodi kao đakon, a ne kao premijer

Koprivici određeno zadržavanje do 72 sata zbog ranjavanja Radulovića