STIŽE NAPLATA: Zbog kašnjenja i otkazivanja letova Air Montenegro gubi više od pola miliona eura, CG ugled, a putnici strpljenje

Državna avio-kompanija Air Montenegro saopštila je da je avion Airbus A320 ponovo operativan i da će saobraćaj od danas biti normalizovan. Zbog tehničke neispravnosti aviona iznajmljenog od hrvatske kompanije Trade Air, prethodna četiri dana došlo je do promjena u planu saobraćaja, kao i kašnjenja pojedinih letova. To je vijest koja bi trebala da obraduje sve, ali je javnost ostala uskraćenja za informacije koliko je štete, materijalne i one druge, napravljeno nakon što se pokvario pozajmljeni avion, te ko je kriv za srozavanje ugleda Crne Gore kao turističke destinacije zbog lošeg planiranja i neadekvatne reakcije na, više nego vanredno stanje, izazvano u sred turističke sezone.
STIŽE NAPLATA: Zbog kašnjenja i otkazivanja letova Air Montenegro gubi više od pola miliona eura, CG ugled, a putnici strpljenje

Air Montenegro je kompanija koja i dalje funkcioniše bez Odbora direktora nakon što su dva člana podnijela ostavke prije godinu dana. Nakon što je Predrag Todorović podnio ostavku na mjesto izvršnog direktora, te Vlada odbila da imenuje jedinog prijavljenog na oglasu i visokokvalifikovanog za složene poslove nacionalne avio kompanije Krešimira Kučka, za VD direktoricu imenovana je Dragana Frantov Nikolić, bivšu službenicu Air Serbia. Naravno, Frantov Nikolić je formirala svoj tim koji je dovela iz Srbije kako bi upravljali jednom od najznačajnih crnogorskih kompanija.

Rezultat upravljanja tima Dragane Frantov Nikolić je vidljiv i iz aviona, a interesantno je, prema kazivanju sagovornika Standarda, da komercijalne poduhvate obavlja uglavnom ekipa iz Montenegro Airlinesa, koja je svoje “umijeće” pokazala i u prošloj firmi tako što je na kraju ona ugašena.

Agonija Air Montenegra počela je željom da se nova kompanija predimenzionira sa dva aviona poklonjena od Vlade CG i jednim iznajmljenim od hrvatske firme. Ta želja da se bude veći i viši nego što su mogućnosti rezultirala je da se umjesto obavljanja konkretnih značajnih destinacija za Crnu Goru rašire na mnogo više linija nego što mogu da servisiraju. Tako je otvoreno tržište Francuske sa više destinacija kao što su Pariz, Lion i Nant, te linija prema Egiptu, Tel Avivu, Katovicama, Kopenhagenu…Očigledno je bilo da takav poslovni poduhvat i strategija nose rizik jer bi mali kvar nekog od tri aviona doveo u pitanje operativnost, odnosno obavljanje letova do ostalih destinacija.

Nakon posljednjeg četvorodnevnog haosa na CG aerodoromima jasno je da se rizik nije isplatio i da je strategija da se zagrize više nekogo što se može vratila kao bumerang putnicima, kompaniji i Crnoj Gori. Kolaps avio saobraćaja u CG napravio je veliki finansijski minus koji se još sabira, jer tužbe i penali od putnika tek stižu.

Air Montenegro je zbog poslovne strategije da otvori što više linija morao da zakupi avion od inostranih avio kompanija i to “zadovoljstvo” papreno plati, a onda da nakon kvara tog aviona pomjera letove, prevozi putnike od Podgorice do Tivta i obratno, zatim plaća penale putnicima, osvježenje, hranu, hotele…. Još se ne zna koliki su ti troškovi, ali je gruba procjena da će oni preći pola miliona eura.

Iz Air Montenegra su saopštili da su sve raspoložive kapacitete usmjerili na organizovanje i realizaciju saobraćaja, sa ciljem da putnici dođu do željene destinacije u najpribližnije vrijeme planiranom, poštujući prije svega bezbjednost i sigurnost putnika.

“Brza reakcija tima nacionalne avio-kompanije je za određen broj letova našla i alternativna rješenja u vidu prevoza do drugog aerodoroma ili prevoz drugom avio-kompaniom, dok je značajan broj letova organizovan po planu i bez kašnjenja”, saopšteno je iz kompanije.

Ističu da su ovakve i slične situacije uobičajene u avijaciji i podsjećaju da je, naročito tokom ove godine, veliki broj avio-kompanija otkazao na hiljade letova širom Evrope.

Oni međutim nijesu saopštili da su kašnjenja ili otkazivanja letova u Evropi blagovremeno najavljena kako bi se proizvela što manja finasijska šteta, te da su sa putnicima bili u stalnoj komunikaciji. Za razliku od evropskih avio kompanija, MA je putnike obavještavao na aerodromu često uoči samog leta. Slike sa aerodoroma u Podgorici i Tivtu, gdje frustrirani putnici negoduju, traže odgovore i verbalno se sukobljavaju sa šalterskim radnicima otišle su u svijet preko društvenih mreža, a u anketi koju je radila RTCG više njih je najavilo tužbe

Kao ilustraciju da se Dragana Frantov Nikolić ne snalazi baš najbolje u ulozi menadžera ovako važne kompanije je i odluka da se prije petnaestak dana jedan od tri avion flote Air Montenegra, iznajmi AIR Serbia na par dana zbog čega su morali da se pomjeraju letovi na nekoliko sati u poslasku.Tako je na primjer let za Beograd planiran za 19 časova letio tek oko 23:00 časova.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Šćuric: Air Montenegro ne može biti profitabilan i samoodrživ

Air Montenegro leti samo ka Beogradu, Istanbulu i Ljubljani

ŠĆURIĆ ZA STANDARD: Air Montenegro će državi žderati značajan novac, zimus neće imati gdje da leti

Svijet u kolapsu: Omikron kosi pilote, očekuje se 10.000 otkazanih letova tokom sljedeće nedjelje

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Danas sahrana ubijenih u masakru na Cetinju: Tuga i kolone ljudi koji se opraštaju od svojih najmilijih

Radunović: Oslobodite čovjeka koji je zaustavio krvavi pir, molim vas

Bošković: Borilović za juče imao zakazan ljekarski pregled, posljednjih dana pokazivao promjene u ponašanju

GP Nova ljevica: Da li to Abazović, Adžić i Brđanin smišljaju kako da se ”otarase” Nena Kaluđerovića?