Turistički vaučeri još nijesu stigli, a kad će ne znamo

U januaru ove godine Vlada Crne Gore pripremila je novi paket mjera podrške privredi i građanima za prvi kvartal 2021. godine. Ovim mjerama predviđeno je da se svim zdravstvenim i prosvjetnim radnicima dodjeljuju turistički vaučeri u iznosu od 200 eura, koje mogu iskoristiti do 1. jula. Međutim, već smo ušli u maj, ali kako saznajemo, vaučera još nema, a iz Ministarstva ekonomskog razvoja početkom aprila nisu znali da saopšte kada će biti.
Turistički vaučeri još nijesu stigli, a kad će ne znamo

Svim zdravstvenim i prosvjetnim radnicima dodjeljuju se turistički vaučeri u vrijednosti od 200 eura, koje posredstvom domaćih turističkih agencija, mogu iskoristiti do 1.7.2021. godine i validni su samo za registrovani privatni smještaj“, objavljeno je u januaru na Instagram profilu Vlade Crne Gore.

Ministarstvo ekonomskog razvoja pozvalo je izdavaoce privatnog smještaja da se do 1. marta prijave za učešće u realizaciji turističkih vaučera za prosvjetne i zdravstvene radnike.

„Ova mjera će se sprovesti kroz dvije faze. Prva se odnosi na poziv izdavaocima privatnog smještaja za apliciranje, a druga na proceduru izdavanja i korišćenja vaučera“, saopštili su iz Ministarstva.

Budući da je rok za izdavaoce smještaja istekao prije dva mjeseca, pretpostavka je da Ministarstvo ima na raspolaganju određeni broj njih koje bi ponudio prosvjetarima i zdravstvenim radnicima. Ipak, peti mjesec od najavljene mjere, njima nije stiglo nikakvo obavještenje.

Pojedini radnici kojima pripada ovo pravo interesovali su se za turističke vaučere, a jednom od njih je iz Ministarstva ekonomskog razvoja 5. aprila stigao odgovor, da još ”razgovaraju o tome” sa drugim ministarstvima.

”Shodno mejlu koji ste uputili Kabinetu ministarstva ekonomskog razvoja, u vezi korišćenja turističkih vaučera za prosvjetne i zdravstvene radnike, koristim priliku da Vas informišem da smo još uvijek u razgovorima sa Ministarstvom prosvjete oko dodjele turističkih vaučera. Najvjerovatnije će Ministarstvo prosvjete praviti spisak zainteresovanih prosvjetnih radnika koji budu imali želju za korišćenjem turističkih vaučera. Nadam se da ćemo sa detaljnim informacijama izaći uskoro”, piše u mejlu Ministarstva ekonomskog razvoja u koji je Standard imao uvid.

Međutim, izvor Standarda kaže da Ministarstvo prosvjete još uvijek nije obavještavalo zaposlene o načinu prijavljivanja, niti je pravilo spisak, makar ne u toj školi.

Stoga, portal Standard je uputio pitanja Ministarstvu ekonomskog razvoja, dokle se stiglo sa realizacijom ove mjere podrške i koliko izdavaoca smještaja se prijavilo. Kao i kada će zdravstvenim i prosvjetnim radnicima biti uručeni ovi turistički vaučeri. Odgovore na pitanja nismo dobili do objavljivanja teksta.

×

Preuzmite našu aplikaciju


0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Četvrti paket mjera: Za nezaposlene 100, penzionere 50 eura, turistički vaučeri…

Izdavaoci privatnog smještaja da se prijave do 1. marta

Za ovu godinu je suviše kasno; Vlasnici privatnog smještaja razmišljaju samo kako da “prezime”

Papović: Da li priznajete genocid u Srebrenici, Bratić: Neću vas udostojiti odgovora

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Stomatolog pesnicom slomio nos pacijentu

KO JE MELINDA GEJTS i zašto se razvodi? Šuška se da je za sve kriva jedna ŽENA!

Medojević: Članovi trilaterale, saradnici službi i masoni savjetuju Vladu

(FOTO/VIDEO) Drugi dan masovne imunizacije u Crnoj Gori: Manje gužve, juče vakcinisano 10.000 građana