test

Ugostitelji Crne Gore: Zahtijevamo da se bez odlaganja, ukinu sve mjere i ograničenja

Standard

03/02/2022

11:27

Ugostitelji Crne Gore zahtijevaju od Vlade da se bez odlaganja ukinu sve mjere i ograničenja oko poslovanja u ugostiteljstvu. Naglašavaju da su od početka epidemije diskriminisani, kako po pitanju mjera, tako i vakcinacije.

“Jedino zaposleni u ugostiteljstvu su bili primorani da se vakcinišu, kako bi mogli da rade i zarade za život, iako vakcina nije bila obavezna ni za zaposlene u zdravstvu, prosvjeti, ali ni za premijera i članove Vlade, poslanika. Ponašanje donosilaca odluka nam daje za pravo da preispitamo granice našeg strpljenja”, navode Ugostitelji.

Svjedoci su da predstavnici Vlade i parlamenta u gradovima širom zemlje orgaznizuju proteste, čime se krše mjere zabrane masovnih okupljanja.

“Ne treba posebno isticati koliko su ovakva okupljanja opasna po javno zdravlje. Možda bi i ugostitelji trebalo da izađu na ulice i započnu štrajk protiv diskriminacije kojoj smo izloženi skoro dvije godine dok predstavnici Vlade krše sopstvene mjere. Zato pitamo Vladu i Ministarstvo zdravlja da li će se takvi vaši potezi odraziti na nove mjere prema ugostiteljima”, pitaju Ugostitelji.

Zahtijevaju da se bez odlaganja, ukinu sve mjere i ograničenja oko poslovanja u ugostiteljstvu.

“Kako bismo mogli realizovati program “Evropa sad”, a to ćemo moći samo ukoliko budemo oslobodjeni svih prepreka u poslovanju, odnosno ukidanjem mjera protiv koronavirusa. Utiska smo da su ljudi postali svjesniji posljedica koronavirusa tako da se stvorila i navika lične brige i zaštite, i da je samim tim nivo odgovornosti u drustvu porastao u prosloj godini tako da mjere više nisu potrebne u ugostiteljstvu.

Na ovaj način takođe želimo pružiti i podršku izvođacima muzike kako bi bez ograničenja realizovali svoje Ustavom zagarantovano pravo na rad. Ističemo da ovaj zahtjev nije političke prirode nego ogromna želja da radimo kako bi svojim porodicama i porodicama naših zaposlenih obezbijedili egzistenciju”, poručuju Ugostitelji.

Ostavite komentar

Komentari (0)