Vukasović smijenjen sa mjesta izvršnog direktora Luke Kotor, Krvavac v. d.

Izvršni direktor Luke Kotor AD Vlado Vukasović smijenjen je na današnjoj sjednici Odbora direktora te kompanije, a za vršioca dužnosti direktora izabran je diplomirani pravnik Milko Krvavac, saopšteno je iz ove kompanije.
Vukasović smijenjen sa mjesta izvršnog direktora Luke Kotor, Krvavac v. d.

Foto: Boka news/Ivka Janković

” Uprkos pritisku putem medija kojim je u poslednjih nekoliko dana Vukasović sa svojim najbližim saradnicima pokusao da izvrši na članove Odbora direktora Luke Kotor AD Kotor, on je danas na ponovljenoj 5. sjednici smijenjen. Kuriozitet je da su pojedini članov odbora tek danas imali priliku da se prvi put vide sa Vukasovićem, s obzirom na to da se pojavio na ovoj sjednici, za razliku od svih prethodnih na koje je uredno pozivan”, istaknuto je u saopštenju Luke Kotor.

Sva tri predstavnika u Odboru direktora, koji predstavljaju većinskog vlasnika – opštinu Kotor, glasali su za njegovo razrješenje.

” Prvenstveni razlog za razrješenje je odbijanje Vukasovića da potpiše ponuđen ugovor o radu bez prava na otpremninu u slučaju njegovog razrješenja prije isteka mandata koji mu je ponudio Odbor direktora. Umjesto da se zahvali i odustane od funkcije, jer mu ponuđeni uslovi ne odgovaraju, Vukasović je samoinicijativno nastavio da dolazi na posao, potpisuje sam sebi platu i čak smatra da su mu prava ugrožena i zove inspekciju rada da ga zaštiti, nijednog trenutka ne razmišljajući da li u ovakvim njegovim radnjama ima elemenata zloupotrebe položaja”, navode iz Luke Kotor.

Za vršioca dužnosti izvršnog direktora izabran je Milko Krvavac, diplomirani pravnik sa višegodišnjim radnim iskustvom na rukovodnim funkcijama u privrednim društvima.

” Jedan od zaključaka koji je Upravni odbor jednoglasno donio na današnjoj sjednici je obavezujući za Vukasovića,  da u ovom periodu tehničke promjene i upisa novog direktora u Centralni registar privrednih subjekata dostavi Odboru direktora kompletan izvještaj o svim manipulacijama, malverzacijama i šteti koju je pronašao istražujući rad prethodnog izvršnog direktora i Upravnog odbora, a o čemu je obavjestio aktuelni Odbor direktora pet sati nakon što je odbor uputio poziv za sjednicu povodom njegovog razrješenja”, kazali su iz Luke Kotor.

Odbor direktora će povodom tog izvještaja preduzeti sve radnje iz svoje nadležnosti.

” Sa zaključkom Odbora direktora upoznat je  Vukasović neposredno prije što je napustio sjednicu na kojoj je razriješen. Obećao je punu informaciju”, navedeno je u saopštenju.

Nakon današnjih odluka, kako su dodali, skinuta je višemjesečna blokada rada Odbora direktora.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Direktor Luke Kotor: Ljudske sudbine zaposlenih su mi važnije od funkcije

Podržan predlog za saslušanje Vukšića i Abazovića, Bošković: Kad ste plaćali smještaj u Ambasadoru mogli ste tražiti informacije

PRIVREDNI SUD o žalbi EPCG: Vlada prekršila zakon

Novim direktorima plate i do 3.500 eura

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Filmska potjera: Automobilom probio rampu na granici Crne Gore i Srbije

Prepirka Abazovića i Marković na Prajdu: Što ne bacite suzavac na ove mirne ljude?

Čist račun, duga ljubav: Pogledajte primjer predbračnog ugovora

Automobil sletio sa puta blizu desete lovćenske serpentine