Vuković: Pošto odgovora od Spajića nema, Glavni grad kupuje nove autobuse za dva miliona eura

Donio sam odluku da, koristeći neplanirani prihod od prodaje akcija u Novom duvanskom kombinatu, Glavni grad uđe u nabavku novih autobusa iz budžetskih sredstava, kazao je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.
Vuković: Pošto odgovora od Spajića nema, Glavni grad kupuje nove autobuse za dva miliona eura

 “Pošto ni nakon više od četri mjeseca nijesmo dobili nikakav odgovor ministra Milojka Spajića na zahtjev o kreditnom zaduženju za kupovinu autobusa, donio sam odluku da, koristeći neplanirani prihod od prodaje akcija u Novom duvanskom kombinatu, Glavni grad udje u nabavku novih autobusa iz budžetskih sredstava”, naveo je Vuković.

Za tu namjenu izdvojeno je dva miliona, što je, kako kaže gradonačelnik, “dovoljno za kupovinu između 12 i 15 novih autobusa”.

“Za te namjene opredijelili smo dva miliona eura što je, prema našim procjenama, dovoljno za kupovinu između 12 i 15 novih autobusa (klimatizovanih, ekološki prihvatljivih, prilagođenih osobama s invaliditetom…). Na taj način, obezbijedićemo kvalitetnu uslugu našim sugrađanima koji koriste javni prevoz u širem gradskom jezgru”, istakao je on.

Nakon što odluka prođe potrebnu skupštinsku proceduru, dodaje, “ući ćemo u postupak javne nabavke”.

“Ukoliko budemo imali sreće s tenderom (izbjegnemo žalbeni postupak koji zna potrajati), realno je da se novi autobusi na ulicama Podgorice nađu u narednih pola godine”, naglasio je on.

Pa poručio sljedeće:

“Kazao sam i ponavljam, dok sam na čelu Podgorice, neću dozvoliti da bilo ko ponižava naš grad i njegove stanovnike! Nastavljamo dalje, PODGORIČKI, NE POLITIČKI”, objavio je Vuković na Fejsbuku.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

CKB i NLB napravile najveći profit, u minusu samo Komercijalna

Više od polovine budžeta Glavnog grada na kapitalne projekte

Vuković: Godina na izmaku za Glavni grad najuspješnija u posljednjoj deceniji

Vlada odlučila da sa Srbijom pregovara o ekonomiji

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Krivokapić bi da se riješi Sekulovića, Radulovića i Bojanića

NOVE MJERE: Zabranjene proslave Nove godine na otvorenom i rad noćnih klubova

Laličić: Zakon u ovakom obliku protivustavan; Koprivica: Ovakvu odluku smo već imali 2006. godine

Mugoša: Strah vas je suverenističkih glasova na Cetinju i manjinskih u Petnjici, Koprivica: Zakon je u skladu sa Ustavom