Izvor: RTCG

Za tri praznične večeri inspekcija napisala kazne od 47.000 eura

Tokom tri praznične večeri obavljeno je 448 inspekcijskih nadzora, tokom kojih su utvrđene 32 nepravilnosti, saopštila je glavna turistička inspektorka Svetlana Šljivančanin.
Za tri praznične večeri inspekcija napisala kazne od 47.000 eura

Foto: RTCG

Ona je u Jutarnjem programu TVCG saopštila da su u tom periodu izrekli 46 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 47.000 eura.

“Podnijeli smo i osam zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka. Zahtjevi se odnose na subjekte koji su prekršaj vršili više puta. Takođe, ispraznili smo i šest ugostiteljskih objekata zajedno sa kolegama iz Uprave policije”, istakla je Šljivančanin.

Kad bi, kako je rekla, sumirali rezultate od početka godine, ona kaže da su izdali 148 prekršajnih naloga, u ukupnom iznosu od 164.850 eura, te podnijeli 58 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

“Cifra nije mala, posebno kad su u pitanju zahtjevi koji se podnose sudu, i mi ishode tih zahtjeva tek očekujemo”, rekla je Šljivančanin.

Kad su u pitanju najčešće nepravilnosti, ona je rekla da se uglavnom odnose na nepoštovanje fizičke distance među gostima, te distance među postavljenim stolovima.

Ona je upozorila i da gosti u kafićima mogu biti kažnjeni, što je bio slučaj nedavno u Baru. Kazna za fizička lica, kako je rekla, iznosi 100 eura.

×

Preuzmite našu aplikaciju


0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Većini Podgoričana dojč i maska ne idu zajedno

Mjere se najviše kršile u Podgorici, Ulcinju, Budvi i Herceg Novom

O Agrobudžetu treba razmišljati kao o investiciji, a ne kao o trošku

Crna Gora izvezla 26 miliona eura struje, uvezla 63 miliona eura goriva

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

VELJOVIĆ ZA STANDARD: Autori tvrdnji da sam organizator protesta treba da se izvine i da se utvrdi odgovornost za obmanjivanje građana

Da li ministarka Bratić učestvuje u predizbornoj kampanji u Herceg Novom?

VARHELJI: Promjene tužilačkih zakona da prate principe EU; KRIVOKAPIĆ: Nema ništa intrigantno u Temeljnom ugovoru sa SPC

EMANUEL MAKRON (43): Ja slušam sve što mi supruga (68) kaže!